986 hevosta ja nollasta sataan tasan kahdessa sekunnissa? Ferrari esittelee pökerryttävän suorituskykyisen hyperhybridin

Tältä näyttää ja kuulostaa yli 800 000 euron Ferrari – myynnissä Lempäälässä 3:15
Tältä näyttää ja kuulostaa yli 800 000 euron Ferrari.

Ferrarin tulevasta hyperautosta on huhuttu pitkään ja se on kuvattu useaan otteeseen testaamassa. Aina tosin raskaasti ja jopa aivan toiseksi autoksi naamioituna. Nyt Maranellosta pudotettiin kuitenkin ison luokan pommi, sillä se paljasti auton ensiesittelyn tapahtuvan jo keskiviikkona.

Ferrari hätkähdytti fanejaan aiemmin tänä vuonna esittelemällään F8 Tributolla, jonka voimanlähteenä on mojovat 720 hevosvoimaa tuottava kaksoisahdettu V8.

F8 Tributo ei kuitenkaan jää perinteikkään italialaisvalmistajan mielenkiintoisimmaksi julkaisuksi tänä vuonna, sillä huomenna keskiviikkona on luvassa jotain vieläkin äkäisempää.

Ferrari on jo pitkään työstänyt uutta lippulaivamallia, jonka suorituskyky jättäisi varjoonsa maranellolaisten muut tuotokset. Myös 812 Superfastin.

Kukaan ei odottanut, että auto olisi jo esittelykunnossa, mutta niin vain Ferrari ilmoitti, että auto saa ensi-iltansa vielä tällä viikolla. Tarkemmin sanottuna keskiviikkona.

Hyper-Ferrari tulee olemaan hybridi. Sen uskotaan käyttävän F8 Tributon V8-moottoria, mutta polttomoottorin kaveriksi ollaan huhujen mukaan iskemässä kolmea sähkömoottoria. Julkistustilaisuuteen lähetetyissä kutsuissa vihjailtiin, että auton kokonaisteho olisi 986 hevosvoimaa. 

Kansainvälisessä automediassa on puhuttu jopa yhdestä aikamme vaikuttavimmasta superautosta, joka saattaisi ehtiä nollasta sataan maagisessa kahdessa sekunnissa. Samaan on näillä näkymin pystymässä myös tuleva Tesla Roadster.

– Voin luvata, että auto tulee olemaan hyvin uniikki, Ferrarin muotoilujohtaja Flavio Manzoni kertoi Forbesille.

Ferrarin julkaisemassa kuvassa näkyy auton perä suoraan takaa katsottuna, mikä vaikuttaisi paljastavan teräväkulmaiset takavalot sekä korkealle sijoitetut pakoputkiston ulostulot.

Ferrarin ensimmäinen hybridimalli, LaFerrari, oli varsin pienen tuotantomäärän auto. Tulevan hyperhybridin tuotantomäärää ei olla rajaamassa ainakaan niin rajusti kuin LaFerrarin.

Uutukaisen hintalapuksi odotetaan noin 600 000 euroa – ennen veroja. 

Lähde: Forbes, Motor1CarBuzz

Lue myös:

    Uusimmat