Tämä tyrmäävän sievä Ferrari on kallein koskaan huutokaupattu auto – majesteettinen video voi johtaa tuhmiin ajatuksiin

2:29

Kalifornian Montereyssa viime viikonloppuna järjestetyssä huutokaupassa rikottiin ennätyksiä. Klassikkoautojen Graalin maljaksikin kutsutusta, vuoden 1962 Ferrari 250 GTO:sta, maksettiin tähtitieteelliset 48,4 miljoonaa dollaria. Yhdestäkään autosta ei ole aiemmin huudettu yhtä suurta summaa.

Pääkuvan video

Ferrari 250 GTO:sta maksettiin huutokaupassa lähes 50 miljoonaa dollaria – huikaisevan upeaa videokuvaa

Seitsemän minuuttia. Niin kauan kesti, että harvinaiselle Ferrari 250 GTO:lle löydettiin uusi omistaja Kaliforniassa järjestetyssä klassikkoautojen huutokaupassa. 

Nyt myyty 250 GTO ei ollut muutenkaan ihan tavanomainen, sillä kyseessä on vain yksi seitsemästä Scagliettin virittämästä yksilöstä. Yhteensä autoja on valmistettu 36 kappaletta – tämä oli niistä kolmas.

Vaikka kyseessä olikin historian suurin autosta huutokaupassa maksettu summa, oli toteutunut kauppahinta noin miljoona dollaria ennakoitua vähemmän.

Kuten alalla on tapana, meni huudetusta summasta 10 prosenttia järjestäjien taskuun. Huutokauppakamari Sotheby's tienasikin auton myynnistä näin ollen reippaat neljä miljoonaa dollaria.

Autonsa viikonloppuna eteenpäin myynyt keräilijä oli hankkinut sen vuonna 2000 noin seitsemällä miljoonalla dollarilla, joten hankinta osoittautui äärimmäisen kannattavaksi sijoitukseksi.

Lähivuosina 250 GTO:n hintojen uskotaan kohoavan jopa sadan miljoonan dollarin tuntumaan.

Katso todellista silmä- ja korvakarkkia tarjoileva video viikonloppuna myydystä 250 GTO:sta artikkelin yllä olevalta videolta.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja