Vieraana keliaakikko Ulla Turtola kertomassa omasta ruokavaliostaan ja leipomuksistaan.
Korvaa jauhot näin:
1 dl vehnäjauhoja vastaa:
- 1 dl gluteenitonta jauhoseosta
- 1 dl maissijauhoja
- 1 dl riisijauhoja
- 1 1/4 dl soijajauhoja
- 2/3 dl perunajauhoja
- 2/3 dl luontaisesti gluteenitonta jauhoseosta
Ullan gluteeniton leipä
1 dl Helmi perunsasuurimoita
0,5 l vettä
1 rkl psylliumkuitua
1 pss kuivahiivaa
1 rkl siirappia
1-2 tl suolaa
0,5 dl Fibrex sokerijuurikaskuitua
0,5 dl tattarijauhoja tai -hiutaleita
1,5 dl riisijauhoja
1 dl maissijauhoja
2 dl hirssiä
3 dl gluteenitonta jauhoseosta
2 rkl öljyä
(1-2 dl porkkanaraastetta, 1-3 rkl yrttejä, 1 dl rusinoita, siemeniä tai pähkinöitä)