Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Julkaisupäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta ja kehitys
  • Jaakko Hietanen
    Head of Digital Development
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • Makuja
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
MTV Uutiset on sitoutunut noudattamaan Journalistin ohjeita
  • Julkisen sanan neuvosto (JSN)
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

9.5. Inkivääri-nuudelikeitto ja tyrni-karpalojuustokakku

Julkaistu 09.05.2007 00:00

Inkivääri-nuudelikeitto

  • 3 salottisipulia
  • 1-2 rkl inkiväärijauhetta
  • tilkka ruokaöljyä
  • 1 prk kookosmaitoa
  • 1 l kanalientä
  • 0,5 pss kuivattuja parsakaaleja
  • 100 g riisinuudeleita
  • 2 limetin mehu
  • suolaa

Hienonna sipulit ja kuullota niitä ruokaöljyssä inkiväärijauheen kanssa hetki. Lisää kookosmaito ja kanaliemi. Anna kiehahtaa. Lisää parsakaalit ja keitä miedolla lämmöllä kunnes parsakaalit ovat pehmenneet. Murskaa nuudelit käsin ja lisää ne kuumaan keittoon. Anna hautua kannen alla hetki niin, että nuudelit pehmenevät. Mausta limetinmehulla ja suolalla.

Tyrni-karpalojuustokakku

  • 1 pkt valmista murotaikinaa
  • 2 keltuaista
  • 2 valkuaista
  • 1 dl sokeria
  • 200 g maustamatonta tuorejuustoa
  • 1 prk maitorahkaa
  • 1 sitruunan raastettu kuori
  • 2 rkl tyrni-karpalojauhetta
  • 1/2 dl vehnäjauhoja
  • koristeluun yrttejä, kukkia yms.
  • Painele taikina irtopohjavuoan pohjalle ja reunoille. Vaahdota sokeri ja keltuaiset vaahdoksi. Sekoita joukkoon tuorejuusto, rahka, raastettu sitruunan kuori, tyrni-karpalojauhe ja jauhot. Vaahdota valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja nostele se seokseen. Kaada täyte vuokaan muropohjan päälle ja paista 180 asteessa n. 40 minuuttia. Jäähdytä ja koristele.

    Reseptit: Sanna Miettunen

    Lisää aiheesta:

    Inhottavasta silmäongelmasta ei kostutustipoilla pääse eroonYleellisen samppanjapullon historia yllättää: "Ei voi kätkeä pommia"Kuinka kauan avattu glögi säilyy? Vastaus saattaa yllättääTekokuusi vai aito kuusi? "Aidon kuusen kritiikki kohdistuu siihen, että se palvelee vain lyhyen aikaa"Näin sumuvaloja pitää oikeasti käyttää – "Valitettavan usein näkee..."Karjalanpiirakoita, muikkukukkoa ja omenalörtsyjä – Linnan juhlien tarjoilut julki!
    Lifestyle

    Tuoreimmat aiheesta

    Lifestyle
    • Eilen19:08
      Silmäsairaudet

      Inhottavasta silmäongelmasta ei kostutustipoilla pääse eroon

    • Eilen18:15
      Kuohuviini

      Yleellisen samppanjapullon historia yllättää: "Ei voi kätkeä pommia"

    • Eilen17:15
      Juomat

      Kuinka kauan avattu glögi säilyy? Vastaus saattaa yllättää

    • Eilen14:32
      Joulu

      Tekokuusi vai aito kuusi? "Aidon kuusen kritiikki kohdistuu siihen, että se palvelee vain lyhyen aikaa"

    • Eilen11:59
      Liikenneturvallisuus

      Näin sumuvaloja pitää oikeasti käyttää – "Valitettavan usein näkee..."