Hyppää pääsisältöön
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Julkaisupäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta ja kehitys
  • Jaakko Hietanen
    Head of Digital Development
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • Makuja
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
MTV Uutiset on sitoutunut noudattamaan Journalistin ohjeita
  • Julkisen sanan neuvosto (JSN)
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista

9.5. Inkivääri-nuudelikeitto ja tyrni-karpalojuustokakku

Julkaistu 09.05.2007 00:00

Inkivääri-nuudelikeitto

  • 3 salottisipulia
  • 1-2 rkl inkiväärijauhetta
  • tilkka ruokaöljyä
  • 1 prk kookosmaitoa
  • 1 l kanalientä
  • 0,5 pss kuivattuja parsakaaleja
  • 100 g riisinuudeleita
  • 2 limetin mehu
  • suolaa

Hienonna sipulit ja kuullota niitä ruokaöljyssä inkiväärijauheen kanssa hetki. Lisää kookosmaito ja kanaliemi. Anna kiehahtaa. Lisää parsakaalit ja keitä miedolla lämmöllä kunnes parsakaalit ovat pehmenneet. Murskaa nuudelit käsin ja lisää ne kuumaan keittoon. Anna hautua kannen alla hetki niin, että nuudelit pehmenevät. Mausta limetinmehulla ja suolalla.

Tyrni-karpalojuustokakku

  • 1 pkt valmista murotaikinaa
  • 2 keltuaista
  • 2 valkuaista
  • 1 dl sokeria
  • 200 g maustamatonta tuorejuustoa
  • 1 prk maitorahkaa
  • 1 sitruunan raastettu kuori
  • 2 rkl tyrni-karpalojauhetta
  • 1/2 dl vehnäjauhoja
  • koristeluun yrttejä, kukkia yms.

Painele taikina irtopohjavuoan pohjalle ja reunoille. Vaahdota sokeri ja keltuaiset vaahdoksi. Sekoita joukkoon tuorejuusto, rahka, raastettu sitruunan kuori, tyrni-karpalojauhe ja jauhot. Vaahdota valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja nostele se seokseen. Kaada täyte vuokaan muropohjan päälle ja paista 180 asteessa n. 40 minuuttia. Jäähdytä ja koristele.

Reseptit: Sanna Miettunen

Lifestyle

Lisää aiheesta:

Kyllästyttääkö löhöily? Kuuden liikkeen helppo jumppa tekee hyvää!Tulevana vuonna löhöilyyn on yksi päivä vähemmän aikaa – näin monta arkipyhää on luvassaTyrmääkö jättiannos C-vitamiinia flunssan? Apteekkari kertoo keinot, jotka oikeasti tepsivät viheliäiseen oloonKinkun jämät voi hyödyntää Harri Syrjäsen helppoon pastaanJos kinkkua on yhä jäljellä, älä tee tätä virhettäJohannan voimat loppuivat kaupan kassalla – tuntematon ihminen pelasti päivän: "Itkuhan siinä tuli"

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • 14:02
    Liikunta

    Kyllästyttääkö löhöily? Kuuden liikkeen helppo jumppa tekee hyvää!

  • 12:05
    Juhlapyhät

    Tulevana vuonna löhöilyyn on yksi päivä vähemmän aikaa – näin monta arkipyhää on luvassa

  • 12:04
    Flunssa

    Tyrmääkö jättiannos C-vitamiinia flunssan? Apteekkari kertoo keinot, jotka oikeasti tepsivät viheliäiseen oloon

  • 08:16
    Ruoka

    Kinkun jämät voi hyödyntää Harri Syrjäsen helppoon pastaan

  • 07:18
    Joulukinkku

    Jos kinkkua on yhä jäljellä, älä tee tätä virhettä