Inkivääri-nuudelikeitto
- 3 salottisipulia
- 1-2 rkl inkiväärijauhetta
- tilkka ruokaöljyä
- 1 prk kookosmaitoa
- 1 l kanalientä
- 0,5 pss kuivattuja parsakaaleja
- 100 g riisinuudeleita
- 2 limetin mehu
- suolaa
Hienonna sipulit ja kuullota niitä ruokaöljyssä inkiväärijauheen kanssa hetki. Lisää kookosmaito ja kanaliemi. Anna kiehahtaa. Lisää parsakaalit ja keitä miedolla lämmöllä kunnes parsakaalit ovat pehmenneet. Murskaa nuudelit käsin ja lisää ne kuumaan keittoon. Anna hautua kannen alla hetki niin, että nuudelit pehmenevät. Mausta limetinmehulla ja suolalla.
Tyrni-karpalojuustokakku
- 1 pkt valmista murotaikinaa
- 2 keltuaista
- 2 valkuaista
- 1 dl sokeria
- 200 g maustamatonta tuorejuustoa
- 1 prk maitorahkaa
- 1 sitruunan raastettu kuori
- 2 rkl tyrni-karpalojauhetta