9.5. Inkivääri-nuudelikeitto ja tyrni-karpalojuustokakku

Inkivääri-nuudelikeitto

  • 3 salottisipulia
  • 1-2 rkl inkiväärijauhetta
  • tilkka ruokaöljyä
  • 1 prk kookosmaitoa
  • 1 l kanalientä
  • 0,5 pss kuivattuja parsakaaleja
  • 100 g riisinuudeleita
  • 2 limetin mehu
  • suolaa

Hienonna sipulit ja kuullota niitä ruokaöljyssä inkiväärijauheen kanssa hetki. Lisää kookosmaito ja kanaliemi. Anna kiehahtaa. Lisää parsakaalit ja keitä miedolla lämmöllä kunnes parsakaalit ovat pehmenneet. Murskaa nuudelit käsin ja lisää ne kuumaan keittoon. Anna hautua kannen alla hetki niin, että nuudelit pehmenevät. Mausta limetinmehulla ja suolalla.

Tyrni-karpalojuustokakku

  • 1 pkt valmista murotaikinaa
  • 2 keltuaista
  • 2 valkuaista
  • 1 dl sokeria
  • 200 g maustamatonta tuorejuustoa
  • 1 prk maitorahkaa
  • 1 sitruunan raastettu kuori
  • 2 rkl tyrni-karpalojauhetta
  • 1/2 dl vehnäjauhoja
  • koristeluun yrttejä, kukkia yms.

Painele taikina irtopohjavuoan pohjalle ja reunoille. Vaahdota sokeri ja keltuaiset vaahdoksi. Sekoita joukkoon tuorejuusto, rahka, raastettu sitruunan kuori, tyrni-karpalojauhe ja jauhot. Vaahdota valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja nostele se seokseen. Kaada täyte vuokaan muropohjan päälle ja paista 180 asteessa n. 40 minuuttia. Jäähdytä ja koristele.

Reseptit: Sanna Miettunen

Lue myös:

    Uusimmat