Mainos

86-vuotias pappa halusi auttaa vastasyntyneitä – opetteli neulomaan pipoja!

Kun 86-vuotias mies joutui luopumaan terveysongelmien vuoksi rakkaasta harrastuksestaan golfista, hän päätti ryhtyä auttamaan muita.

Eläkkeellä oleva insinööri Ed Moseley on loistava esimerkki siitä, että ihminen ei ole koskaan liian vanha oppimaan uusia asioita – tai auttamaan muita.

Kaikki alkoi heinäkuussa, kun Dogwood Forest Assisted Living -hoitokodin asukkaita pyydettiin neulomaan pipoja vastasyntyneille tehohoidossa oleville pikkupotilaille. Mutta tässä oli vain yksi ongelma; Moseley ei osannut neuloa. Mies ei kuitenkaan antanut tämän pienen tosiseikan estää häntä auttamasta, vaan Moseley päätti opetella neulomaan perheensä tuella.

Mies neuloo nykyisin pipon tunnissa

Muutama kuukausi sitten kun projekti alkoi, Moseley pyysi tyttärtään apuun. Tytär kävi hankkimassa isälleen puikot ja lankaa, joiden avulla hän pääsi hyvin alkuun. Moseley kertoo, että aluksi yhden pipon kutomiseen saattoi kulua useampikin tunti. Puikot tippuivat ja hänen piti aloittaa useaan otteeseen alusta. Kokemus on kuitenkin tuonut varmuutta, ja nykyisin mies neuloo yhden pipon reilussa tunnissa.

– Aloitin hitaasti ja oppiminen vaati kärsivällisyyttä, Mosley kertoo.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

Mies oppi neulomisen kuitenkin yllättävän nopeasti, ja tämän jälkeen hän on neulonut jo yli viisikymmentä pientä pipoa kaikissa sateenkaaren väreissä. Mies kertoo neulovansa usein samalla, kun hän katsoo televisiosta uutisia tai urheilua. 

Mies on ainutlaatuisella esimerkillään inspiroinut myös muita asukkaita neulomaan. Lisäksi hän on käynyt opettamassa neulomista nuorille oppilaille koulussa, jossa hänen lapsenlapsensa työskentelee opettajana.

Moseley kertoo nauttivansa neulomisesta, sillä se pitää hänet kiireisenä, ja samalla hän tietää auttavansa muita. 

Video: Myös tämä teko on poikkeuksellisen epäitsekäs. 

1:03

Lähteet: AJC, WOKV

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.