8-vuotias poika sai vakavia palovammoja hennatatuoinneista – saattaa tarvita ihosiirrännäisen: "Älkää ottako riskiä"

Videolla keskustellaan kasvotatuoinneista.

8-vuotias Owen Richardson sai vakavia vammoja hennatatuoinneista. Hän saattaa tarvita jopa ihosiirrännäisen. Allergisesta reaktiosta uutisoi muun muassa brittilehti Metro.

Lomamatkalla Espanjassa viime elokuussa 8-vuotias Owen Richardson oli pyytänyt vanhemmiltaan, saisiko hän hennatatuointeja. Vanhemmat suostuivat.

Owen sai kolme tatuointia: lohikäärmeen, tribaalikuvion sekä tassun jäljen.

Lohikäärme peitti melkein koko hänen oikean hauiksensa. Tatuoinnin tekemiseen kului pojan äidin Leannen mukaan melkein 40 minuuttia.

– Owen oli hyvin innoissaan. Hän ei olisi malttanut odottaa, että saisi esitellä tatuointejaan, Leanne kertoo Metro-sivustolle.

Allergisen reaktion syynä parafenyleenidiamiini

Kun perhe palasi takaisin kotiin Englaniin, he huomasivat, että tatuoinnista irtosi mustia palasia. Owenille puhkesi ihottuma.

Leanne vei pojan lääkäriin. Todettiin, että reaktion syynä oli väriaineena käytettävä kemikaali nimeltä parafenyleenidiamiini (PPD). Sitä käytetään yleisesti mustassa hennassa sekä hiusväreissä. Joillekin PPD voi aiheuttaa vakavan allergisen reaktion.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.

– Emme tienneet mitään mustien hennatatuointien vaaroista. Kun lopulta googlasin tietoa niistä, ihoni meni kananlihalle, Leanne kertoo.

– Minua musertaa ajatus siitä, että annoin jonkun vahingoittaa poikaani tällä tavalla.

Owen vietiin kiireesti päivystykseen, kun palovammat alkoivat näyttää infektoituneilta. Poika sai ensin anbitiootteja ja hoitavaa rasvaa, mutta kun hänelle puhkesi ihottuma, hänet siirrettiin palovammaosastolle.

Owenia hoitanut erikoislääkäri totesi, että pahimmassa tapauksessa poika tarvitsee ihosiirrännäisiä vammojen korjaamiseksi.

"Älkää ottako riskiä"

Leannen mukaan Owen on valitettavan tietoinen arvistaan. Tapaus on saanut myös Leannen varovaisemmaksi hiusten värjäyksen suhteen.

– Pahimmassa tapauksessa tuosta voi saada anafylaktisen shokin. Kaikki eivät saa minkäänlaista reaktiota, mutta älkää ottako riskiä. Tuo ei tosiaan ole sen arvoista.

Lue kaikki uusimmat lifestyle-aiheiset artikkelit!

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja