Äiti ja poika poistettiin lennolta harvinaisen ihosairauden takia – nainen syyttää lentoyhtiötä syrjinnästä

2:39
Tällaisista luomista sinun ei tarvitse stressata.

Yhdysvaltalaisäiti kertoo Facebook-tilillään, että American Airlinesin stuertti pyysi häntä ja hänen vuoden vanhaa poikaansa poistumaan lennolta heidän harvinaisen perinnöllisen ihosairautensa takia. Äiti syyttää lentoyhtiötä syrjinnästä. American Airlines on pyytänyt anteeksi.

Etelä-Carolinan Columbiassa asuva Jordan Flake kertoo Facebook-tilillään, että American Airlines -lentoyhtiö syrji häntä ja hänen lastaan, kun heidät poistettiin lennolta. Jordanin mukaan syynä päätökseen oli harvinainen ihosairaus nimeltä iktyoosi, jota he molemmat sairastavat. Tapauksesta uutisoi muun muassa Washington Post -sivusto.

Iktyoosin kansanomaisempi nimitys on kalansuomutauti. Niitä on erilaisia, mutta monet muodot ovat erittäin harvinaisia. Ihon sarveisaineksen muodostumisessa on häiriöitä, minkä vuoksi iho kuivuu ja hilseilee. Hilse saattaa olla hentoa tai suurisuomuista.

Stuertti kyseli lääkärintodistusta

Jordan ja Jackson olivat palaamassa kotiin Texasista, jossa perheen isä on töissä. Jordanin mukaan lähtövalmisteluiden aikana stuertti oli pyytänyt viereisillä paikoilla istuneita miehiä siirtymään. Sen jälkeen hän oli kysynyt Jordanilta matalalla äänellä tämän ihottumasta ja tiedustellut, oliko hänellä lääkärintodistusta, jossa kerrottaisiin, että hän saisi lentää.

– Kerroin hänelle, että kyseessä on iktyoosi, joka on perinnöllinen sairaus, Jordan kertoo Washington Post -sivustolle.

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen täältä.

Jordanin mukaan työntekijä etsi taudista tietoa netistä. Sen jälkeen hän palasi matkustajasillan luona seisovien kollegoidensa luo ja joukkio keskusteli lyhyesti.

– Hän palasi takaisin ja totesi pahoitellen, että emme saisi lentää. Meidän käskettiin poistua koneesta, Jordan kertoo.

Jordanin matkalakku jäi koneen kyytiin. He yöpyivät lentokenttähotellissa seuraavan yön.

Lentoyhtiö pyysi anteeksi

Fox 46 -sivuston mukaan ei tiedetä, kuka matkustajista alun perin teki valituksen Jordanista ja hänen pojastaan.

Washington Postin mukaan lentoyhtiö tutkii parhaillaan asiaa. Yhtiö on pyytänyt anteeksi tapahtunutta.

"Aika lopettaa syrjiminen!"

Tuohtunut Jordan kirjoitti tapahtuneesta myös Love What Matters -sivustolle. Nainen toteaa, että hän ei ole koskaan elämässään hävennyt sairauttaan niin paljon.

– Minun ei pitäisi koskaan hävetä sitä, millaisena synnyin. Tätä ei voi hyväksyä.

Jordan kertoo myös, että hänen ei ole koskaan tarvinnut kantaa mukana todistusta siitä, että iktyoosi ei ole tarttuva sairaus.

– Vuonna 2019 on aika lopettaa syrjiminen! Kysy ja kuuntele.

Nainen toivoo, että tapaukseen syylliset tajuaisivat tehneensä väärin.

– Jos minä en tuomitse toisia heidän sukupuolensa, ihon värinsä tai parisuhdetilanteensa vuoksi, ei minuakaan pitäisi tuomita sen takia, että synnyin tällaisena.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja