8-vuotiaan Joannan lähettämä pulloposti löytyi 24 vuotta myöhemmin – näin kauas viesti oli matkannut

Skotlantilaistyttö lähetti vuonna 1996 matkaan pullopostin, jonka norjalaisnainen löysi yli 20 vuotta myöhemmin. Hauskasta löydöstä kertoo BBC.

Vuonna 1996 skotlantilainen Joanna Buchan, 8, lähetti matkaan pullopostia osana kouluprojektia. Pullo heitettiin mereen kalastusveneen kyydistä Peterheadin edustalla.

Pulloposti päätyi Pohjois-Norjaan

24 vuotta myöhemmin tuo pulloposti löytyi 1 287 kilometrin päästä Gåsværin saarelta Pohjois-Norjasta. Pullon löysi Elena Andreassen Haga kesällä 2020 ollessaan retkeilemässä.

Elena kertoo, ettei pullo näyttänyt mitenkään hurjan vanhalta. Sen sisällä olevassa kirjeessä luki, että se oli lähetetty Skotlannista.

Elena halusi löytää pullopostin lähettäjän. Hän laittoi viestiä samannimiselle naiselle, jonka profiilin hän löysi Facebookista. Tuossa kesällä 2020 lähettämässään viestissä hän kysyi, mahtoiko Joanna olla postin lähettäjä.

Joanna huomasi viestin vasta äskettäin

Pitkään aikaan ei tapahtunut mitään. Tämän vuoden tammikuussa Joanna huomasi Elenan lähettämän viestin. Nykyisin Australiassa asuva Joanna kertoo, että ei ollut edes tietoinen siitä, että Facebookissa oli viestipyynnöt-kansio. Sinne Elenan viesti oli ohjautunut.

Joanna kertoi tapahtuneesta Facebookissa 25. tammikuuta. 

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen täältä.

Ikä ja käsiala täsmäsivät

Aluksi Joanna ei ollut varma, oliko hän tämän kirjeen lähettäjä. Ikä kuitenkin täsmäsi siihen, minkä ikäinen hän oli ollut vuonna 1996. Hänellä oli hatara muistikuva tällaisen kirjeen kirjoittamisesta.

Elena lähetti Joannalle kuvan kirjeestä. Joanna huomasi, että se oli hänen käsialaansa.

Kirjeen sisältö pistää naurattamaan Joannaa edelleen. Kirjeessä hän kertoi asuvansa isossa talossa, omistavansa koiran ja rakastavansa karkkia, mutta vihaavansa poikia.

Videolla: Jim teki ostamastaan talosta arvokkaan löydön – ja palautti kaiken.

Kauhunhetkiä pyykkituvassa: nainen löysi käärmeen vaatteidensa seasta 0:37

Lähde: BBC

Lue myös:

    Uusimmat