Asiakas osti lampun, mutta laatikon sisältö yllätti – poliisikin puuttui peliin: "Kenellä hitolla on pappa G:n tuhkat?"

Poliisilaitos Yhdysvalloissa etsi humoristisella tekstillä tuntemattomaksi jäänyttä perhettä, joka palautti vahingossa kauppaan isoisän tuhkat lampun sijaan.

Bangorin, Mainen poliisilaitos keräsi joulukuussa 2021 somehuomiota erikoisesta syystä. Poliisilaitos Yhdysvalloissa haeskeli sosiaalisessa mediassa perhettä, joka oli palauttanut vahingossa kauppaan isoisän tuhkat tuotepalautuksen sijaan, kertoo Centre Daily.

Poliisi jakoi tarinan somessa: "Oudompiakin asioita on tapahtunut, mutta..."

Tapaus sattui Lowe’s-kauppaketjussa. Tuntemattomaksi jäänyt asiakas oli palauttanut liikkeeseen ostamansa kattovalon. Paketissa ei kuitenkaan ollut valoa, vaan ihmistuhkaa. Tilanne selvisi, kun toinen asiakas osti kyseisen valon.

Kauppa otti yhteyttä poliisiin, joka päätti kirjoittaa aiheesta sosiaaliseen mediaan.

– Kutsumme tätä kirjoitusta Flushmountin joulumysteeriksi. Sen alaotsikko on "kenellä hitolla on pappa G:n tuhkat?", luutnantti Tim Cotton runoili Facebookissa.

– Oudompiakin asioita on tapahtunut, mutta tämä on kyllä hieman hämmentävää tiimillemme, joka koostuu enemmän kuin keskivertohyvistä poliiseista.

Suljetun laatikon sisällä oli lampun sijaan monenlaisia perhemuistoja

Poliisilaitoksen mukaan paikallinen mies oli ostanut valon, muttei syystä tai toisesta heti asentanut sitä.

– Uskon, että valo ostettiin kauppamatkalla, kun oltiin hakemassa 15-metristä puutarhaletkua ja niitä tosi käteviä, sinisiä, parinkymmenen litran muoviämpäreitä. Televisiosta tuli enemmän kuin todennäköisesti pesispeli, ja mies ajatteli, että asentaa valon sitten vähän myöhemmin. Se on tarinani. Keksin sen päästäni, paitsi sen tosiasian, että mies todella osti valon ja sitten avasi laatikon myöhemmin asentaakseen sen, luutnantti Cotton sanaili.

Lopulta valolaatikko avattiin, mikä johti mysteerin paljastumiseen.

– Suljetun laatikon sisällä oli kokoelma perhemuistoja, joilla ei ole mitään sijaa olla Lowe'sin kodintuotekaupan laatikon sisällä.

Laatikossa ei ollutkaan laatikkoa. Jos julkaisu ei näy, katso se täällä

"Ei, emme tiedä, miten tämä kiinni sinetöity laatikko päätyi hyllylle"

Mies löysi laatikosta muun muassa vanhoja perhekuvia ja kanadalaisen jääkiekonpelaajan kuvan. Mukana oli myös kirjekuori, jonka päällä luki "pappa G:n tuhkat". Isoisän nimikirjaimen lisäksi muita nimiä laatikon sisällä ei ollut.

– Ei, emme tiedä, miten tämä kiinni sinetöity laatikko päätyi hyllylle. Salapoliisietsivämme päättelevät, että joku päätti palauttaa kattovalon Lowe'siin, mutta otti kotoa mukaansa väärän laatikon, Cotton kuvailee.

Suomen lain mukaan tuhkaa ei saa säilyttää, vaan se tulee haudata tai sijoittaa yhteen paikkaan vuoden kuluessa tuhkaamisesta.

Etsivät muistojen omistajaa somen avulla

Laatikko, joka oli suljettu tiiviisti, hyväksyttiin takaisin kauppaan ja palautettiin hyllylle ilmeisesti ilman suurempia tutkimuksia.

– Ja tässä me nyt istumme, raavimme päitämme ja keksimme tällaisia tarinoita. Tärkeintä on, että haluaisimme palauttaa nämä perhemuistot – ja pappa G:n tuhkat – ihmisille, jotka nyt surevat sitä, että palauttivat muistonsa kauppaan kattovalon sijaan. Jos tunnet heidät, kerro tästä heille, tai kerro heistä meille yksityisviestillä, virkavalta anoi.

"Pappa G pääsee perheensä luokse"

Poliisin jakamia kuvia laatikon sisuksista jaettiin tuhansia kertoja. Pian virkavalta pääsikin kertomaan hyviä uutisia päivityksessään.

– Löysimme perheen. Pappa G pääsee perheensä luokse jo tänään iltapäivällä. Kiitämme avusta, Cotton päivitti.

Perhe ei halunnut kertoa nimeään tai muuten kommentoida asiaa.

– He ovat hienoja ihmisiä, joita vähän nolottaa se, miten tämä kaikki tapahtui. Ymmärrän sen. Facebook-julkisuus, tai muukaan julkisuushölynpöly, ei yleensä paranna ihmisen elämää, poliisi napautti.

Katso myös: Tämä teksasilaispari sai sanoa "tahdon" sormusten kera! Poliisi Dallasissa palautti pariskunnan vihkisormukset juuri ennen häitä:

Voro iski kaupassa ja kähvelsi vihkisormukset – tapaus ratkesi vain hetkeä ennen häitä 1:35

Lue myös:

    Uusimmat