Mainos

8 lausetta, jotka saavat näkemään punaista: Älä koskaan sano näitä asioita kampaajallesi

Jos haluat sekä tehdä kampaajan työstä mahdollisimman sujuvaa että saada itseäsi miellyttävän lopputuloksen, pyri välttämään seuraavia lauseita kampaajalla käyntisi yhteydessä.

Kampaajalla käynti on toisille ihana luksushetki arkisen aherruksen lomassa, toisille puolestaan painajaismainen välttämättömyys. Kuuluitpa kumpaan ryhmään tahansa, välillä kannattaa ajatella kokemusta kampaajan näkökulmasta.

Asiakkaiden epärealistiset odotukset ja paineet lopputuloksesta eivät tee ammatista todellakaan helppoa. Seuraavia lauseita hiusstylistit eivät mielellään kuule työpäivänsä aikana.

Haluan sysimustista hiuksistani blondit – tänään

Ennen uuden hiustyylin suunnittelemista kannattaa tiedostaa, että kampaajat eivät ole ihmeidentekijöitä. Vaikka he kuinka haluaisivat tehdä tummista hiuksistasi täydellisen vaaleat yhdeltä istumalta, se ei ole millään muotoa mahdollista ilman hiustesi vahingoittamista. Luota heihin kun he sanovat, että näin suuri muutos vaatii aikaa.

Se on niin kallista

Voit joko mennä kampaajalle tai leikata hiuksesi itse kotona ilmaiseksi. Aivan samalla tavalla kuin voit joko mennä ravintolaan tai paistaa pihvisi kotikeittiössäsi. Ennen kuin valitat hinnasta, ota huomioon, että pelkän hiustenleikkuun lisäksi hintaan sisältyy myös joukko hiustenhoitotuotteita, työntekijän palkka ja tilavuokra.

Haluan näyttää Jennifer Anistonilta

Jokainen meistä haluaisi astella kampaajalta ulos ihailemansa julkkiksen näköisenä, mutta tosiasia on, että hiusmuotoilun lisäksi lukuisat muut asiat, kuten kasvojen muoto ja hiuslaatu vaikuttavat osaltaan lopputulokseen. Voit käyttää idoleitasi aivan hyvin inspiraationa, mutta älä odota, että kampaajalla käynti tekisi sinusta heidän kaksoisolentojaan.

Näin uuden tekniikan Instagramissa, voitko tehdä sen?

Vaikka uusia hiustrendejä tulee joka ikinen päivä, myös ammattitaitoisimmatkin kampaajat tarvitsevat aikaa opetellakseen ja sisäistääkseen hiusmaailman uusimmat salat. Älä siis odota, että kampaajasi osaisi luoda sinulle täydellisen yksisarviskampauksen vain päivä sen jälkeen, kun näit sen ensimmäistä kertaa sosiaalisessa mediassa.

Rakastan sitä, oikeasti

Jokainen meistä on joskus kävellyt ulos kampaajalta kasvoillaan hymy, jonka takaa paistaa pettymys. Mutta miten kampaajasi voisi ikinä korjata lopputulosta, jos et avaa asiasta suutasi? Jos olet pettynyt lopputulokseen, selitä rauhallisesti, että hiuksesi eivät näytä siltä miltä toivoit, jonka jälkeen voitte yhdessä miettiä, kuinka hiustyylisi olisi mahdollista korjata.

En ole leikannut hiuksiani kolmeen vuoteen, mutta älä ota paljoa pois pituudesta

Yksikään shampoo ei tehoa kuiviin latvoihin, vaan ainoa keino on leikkaus. Jos et ole käynyt kampaajalla pitkiin aikoihin, hyväksy se, että hiuksistasi on pakko leikata pituutta pois.

Tekeekö tämä kampaus minut lihavaksi?

Ei ole kampaajan tehtävä kertoa sinulle, vaikuttaako kampaus juuri hänen mielestään ulkomuotoosi. Tämän kysymyksen esittäminen asettaa kampaajasi ainoastaan epämiellyttävään tilanteeseen, johon hänellä ei ole antaa objektiivista mielipidettä.

Olen 45 minuuttia myöhässä, onko sinulla silti aikaa?

Suosituimmissa hiussalongeissa työntekijät tekevät kaikkensa ottaakseen sisään mahdollisimman monta asiakasta, eikä heillä ole välttämättä aikaa pitää edes lounastaukoa. Kunnioita tätä saapumalla ajoissa, sillä yksi myöhästyminen voi tuhota koko päivän tarkkaan suunnitellun aikataulun.

Lähde: Metro

***

1:08

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.