73-vuotias luistelija: Ryhmäliikunnasta apua yksinäisyyteen

73-vuotias ikiliikkuja Tuula Olin 25:08

Studio55.fi-lähetyksessä vieraillut Tuula Olin kilpailee taitoluistelussa yli 70-vuotiaana.

Kissoja, koiria ja lampaita. Päälle vielä kangaspuut, luistelu ja voimisteluryhmä. Ikiliikkuja Tuula Olin on harrastanut monipuolisesti koko ikänsä. 73-vuotias Olin aloitti pitkäaikaisen taitoluisteluharrastuksen jo lapsena isän valmennuksessa.

– Isäni vei minut luistinradalla, olen ollut varmaan alle 7-vuotias. Taitoluistimet sain vasta parin vuoden kuluttua.

Olin ei ole hylännyt kilpailemista, vaan hän on tänäkin vuonna osallistumassa toukokuussa järjestettäviin taitoluistelukilpailuihin Oberstdorfissa, Saksassa. Aikuisten kansainvälisissä kilpailuissa pelkästään yksinluistelun osallistujia on Olinin mukaan noin 400.

Taitoluistelun lisäksi Olin harrastaa myös voimistelua. Vuodesta 1963 asti hän on vetänyt Säkenet-jumpparyhmää, joka kokoontuu voimistelemaan kerran viikossa.

– Yli 80-vuotias on vanhin siellä. Meitä on noin 25 keskimäärin rivissä ja meillä on erittäin hyvä tiimi leidejä.

Olin puhuukin ryhmässä tekemisen tärkeydestä. Etenkin naiset tykkäävät hänen mukaansa liikkua yhdessä. Yksinäisyys voi olla monelle vanhukselle ongelma, jolloin esimerkiksi naisvoimistelijoihin liittyminen voi auttaa. Olin kannustaakin muita ikäihmisiä ottamaan rohkeasti yhteyttä vanhoihin tuttaviin.

– Pitäisi nähdä vaivaa ja ottaa itse yhteyttä semmoisinkin ihmisiin, joita ei ole pitkiin aikoihin nähnyt. Ei pidä ujostella, vaan pitää ottaa kontaktia ja löytää taas uutta pintaa.

Minkälaisia voimisteluliikkeitä Olin tekee voimisteluryhmänsä kanssa? Katso koko lähetys!

Lue myös:

    Uusimmat