7 yllättävää syytä: Arkiset tavat voivat rasvoittaa hiuksiasi huomaamattasi

Monet arkiset rutiinit saattavat rasvoittaa hiuksesi salakavalasti. Ethän sorru näihin? 

Moni meistä kamppailee päivittäin hiustenpesun kanssa. Vaikka hiusten päivittäisen pesun tiedetään rasittavan hiusta, iltaisin rasvoittunut kuontalo tuntuu kuin huutavan shampoota. Jos haluat estää hiuksiasi rasvoittumasta, kokeile luopua seuraavista tavoista. Ja hiuksesi kiittävät! 

1. Koskettelet jatkuvasti hiuksiasi

Koskettelitpa hiuksiasi sitten tylsyyteen tai näyttääksesi seksikkäältä, jatkuva hiusten koskettelu tekee hiuksistasi helposti rasvaisen näköiset sormissa sijaitsevan öljyn päädyttyä hiuksiisi. 

2. Peset hiukset liian usein

Vaikka hiuksesi tuntuisivatkin vaativan päivittäistä hiustenpesua, se ei välttämättä ole hyvä idea. Shampoo poistaa hiuksista lian lisäksi myös niiden luonnollisia öljyjä, mikä saa päänahan tuottamaan niitä entistä enemmän. Pyri rajoittamaan hiustenpesu kahteen tai kolmeen kertaan viikossa. Vaikka alku tuntuisikin vaikealta, hiuksesi kiittävät pitkällä aikavälillä.

3. Käytät liikaa hoitoainetta

Rasvoittuminen saattaa johtua myös siitä, että lisäät päähäsi enemmän hoitoainetta kuin mitä hiustyyppisi vaatisi. Tämä, mutta myös hoitoaineen epähuolellinen huuhtelu saattaa tehdä hiuksistasi rasvaisen näköiset. Keskity siis lisäämään hoitoainetta ainoastaan latvoihin ja huuhtelemaan hiuksesi huolellisesti.

4. Jatkuva harjaaminen

Hiusten liiallinen harjaaminen saattaa stimuloida päänahkasi öljyntuotantoa, mikä tekee hiuksistasi kiiltävät, mutta valitettavasti samalla myös rasvaisen näköiset. Jos harjaat hiuksiasi joka peilin edessä, rajoita vähän.

5. Hiusharjasi on likainen

Vaikka hiusharjasi näyttäisikin silmämääräisesti puhtaalta, se saattaa sisältää joukon muotoilutuotejäämiä ja likaa. Käyttämällä likaista harjaa tulet siirtäneeksi kaiken tämän lian harjasta hiuksiisi. Ja mikä on lopputulos; likaisen näköiset hiukset. 

6. Harjasi on täynnä hiuksia

Vaikka et tätä uskoisi, hiusharjastasi löytyvät hiukset saattavat rasvoittaa päässäsi kiinni olevia yksilöitä. Jos harjaan irronneet hiukset ovat rasvaiset, rasva siirtyy harjan kautta myös puhtaisiin hiuksiisi.

7. Käytät vääriä tuotteita

Jos hiuksesi rasvoittuvat ilman syytä, saatat käyttää muotoilutuotteita, jotka eivät sovi hiuslaadullesi. Kannattaa tiedostaa, että aivan kaikki hiuslaadut eivät välttämättä pidä kosteutta tai kiiltoa lupaavista tuotteista.

Letti on huonon hiuspäivän pelastus! Oletko jo kokeillut tätä helppoa kampausta? 


Lähde: Seventeen 

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja