7-vuotias poika kuoli koronavirukseen Yhdysvalloissa – lapsella ei ollut mitään perussairauksia: "Näin nuoren menettäminen on todella sydäntä särkevää"

Korona levisi kuin kulovalkea lasten kesäleirillä Yhdysvalloissa – valtaosa nuorista sai myös oireita 1:56
Korona levisi kuin kulovalkea lasten kesäleirillä Yhdysvalloissa – valtaosa nuorista sai oireita

Yhdysvalloissa Georgian osavaltiossa 7-vuotias poika menehtyi koronavirukseen. Hän on tähän mennessä osavaltion nuorin uhri, kertoo uutistoimisto CNN.

Poika oli kotoisin Chathamin kunnasta Georgian rannikolta. Poikkeavan lapsen kuolemasta tekee se, että hänellä ei ollut taustalla perussairauksia.

– Kaikki ilmoittamamme koronakuolemat ovat traagisia, mutta näin nuoren menettäminen on todella sydäntä särkevää, totesi alueen terveysjohtaja Lawton Davis CNN:lle. 

Davis painottaa, että vaikka riskiryhmään kuuluvilla potilailla virukseen liittyvät komplikaatiot ovat todennäköisempiä, jokaisen tulisi suhtautua tautiin vakavasti. 

Yhdysvalloissa useita lapsia menehtynyt virukseen

Poika ei ole ensimmäinen virukseen kuollut lapsi Yhdysvalloissa. Pelkästään Floridassa ainakin seitsemän alaikäistä on menehtynyt koronan seurauksena. 

Heinäkuussa 9-vuotias tyttö menehtyi koronavirukseen, vaikka hänelläkään ei ollut taustalla perussairauksia.

Chathamin kunnassa on raportoitu yhteensä 5441 varmistettua koronavirustartuntaa ja 74 kuolemaa. Koko Georgian osavaltiossa varmistettuja tapauksia on 204 895 ja kuolemia 4026.

– Suojelkaa toinen toistanne, pitäkää kasvomaskia julkisilla paikoilla, peskää usein käsiänne ja pysykää kotona ollessanne kipeitä, Davis pyytää.

Lue myös:

    Uusimmat