7 keittiövälinettä, jotka sinun tulisi omistaa ennen kuin täytät 30 vuotta

Tarkastapa keittiösi! Löytyvätkö sieltä kolmikymppisen keittiöön oleellisesti kuuluvat välineet?

Ennen 30 vuoden ikää tulisi olla niin monta asiaa hanskassa: oma sisustustyyli, keittiörutiinit ja säästämistaktiikat.

Ennen kuin mittariin napsahtaa kolme vuosikymmentä, olisi hyvä myös hoitaa keittiövälineet kuntoon, jotta kypsänä aikuisena pystyisit suoriutumaan keittiössä entistäkin paremmin. Lue, mitkä välineet keittiöstä olisi hyvä löytyä! Nämä välineet eivät ole välttämättä tarpeellisia aloitteleville ruoanlaittajille, mutta ne ovat täydellisiä välineitä, kun mietit loppuelämän ruoanlaittoasi.

1. Kauniit uunivuoat

Vaikka keittössä on aina tilaa myös klassisemmille ja vaatimattomammille alumiinivuoille, löydät taatusti syytä päivittää välineistöä myös muutamaan keraamiseen tai posliiniseen vuokaan. Tällaiset vuoat näyttävät nätimmiltä ruokapöydässä, mikä on aina hyvä asia, jos tarjoilet bravuuriruokaasi vieraille. Voit siirtää ruoan suoraan uunista ruokapöytään miettimättä välissä, löytyiskö jostain jokin kauniimpi astia tarjoiluun.

2. Wokkipannu

Wokkipannua voi käyttää niin moneen muuhunkin ruokaan kuin perinteisiin wokkiruokiin. Voit paistaa, uppopaistaa, höyryttää tai vaikka hauduttaa ruokia. Wokkipannu onkin todella monipuolinen työväline, josta on taatusti iloa keittiössä.

3. Huhmare ja survin

Ruonalaitto saa ihan uuden ulottuvuuden, kun alat käyttämään kokonaisia mausteita. Tarvitsetkin huhmareen ja survimen tai elektronisen maustemyllyn. Pystyt murskaamaan yrttejä tai mausteita, erityisesti pienissä määrin, mutta se näyttää myös kauniilta hyllyllä, vaikka seisoisikin siellä tekemistä vailla.

4. Sitrusraastin

Sitruunan kuoret ovat oleellinen osa ruoanlaittoasi, kun olet kypsä aikuinen, joka ymmärtää sitruunankuorten merkittävät terveyshyödyt. Siispä tarvitset myös sitrusraastimen. Yksinkertaista. LUE MYÖS:Yllättävät syyt: Älä vaan heitä sitruunankuoria roskiin

5. Suolasirotin

Koska tarvitset suolaa niin usein, että sen säilytys käsivarren mitan päässä liedeltä on perusteltua, kannattaa kenties satsata myös kauniiseen suolasirottimeen.

6. Pizzakivi

Jos haluat nostaa ruoanlaittosi ihan uudelle tasolle, tulee pizzakivi tarpeeseen. Pizzakiven avulla ruoka kypsentyy tasaisemmin – ja nimestä huolimatta voit käyttää sitä muuhunkin kuin pizzan valmistukseen. Pizzakiven päällä leivät ja jopa keksit kypsentyvät tasaisesti, mutta käytä sitä myös tarjoiluun: ruoka pysyy kauemmin lämpimänä lämpimän pizzakiven päältä tarjoiltuna.

7. Pieni, nokallinen kattila

Jos et vielä omista pientä kattilaa, hanki se heti. Hämmästyt, kuinka usein tulet kääntymään sen puoleen. Pikkukattiloihin mahtuu yleensä noin 4–8 desiä nestettä, mikä on juuri sopiva määrä, kun lämmität kaakaota tai yhden annoksen keittoa tai sulatat vaikkapa voita. Nokallinen kattila on paras, sillä sen avulla voit kaataa nesteen mukiin helposti.

Lähde: The Kitchn

Lue myös:

    Uusimmat