7 erittäin tärkeää pihvinpaistoniksiä huippukokilta – vastustamaton lopputulos!

Huomenta Suomen Makuja & Elämää -osiossa kaapattiin tällä kertaa Kari Aihisen keittiö.

Ravintola Savoyn keittiöpäällikkö, Kaappaus keittiössä -ohjelmasta tuttu kokki Kari Aihinen opasti tiistaina Huomenta Suomen Makuja & Elämää -osiossa, miten paistetaan kunnon sisäfileepihvi. Härän sisäfileepihvien lisukkeeksi Aihinen valmisti glaseerattuja juureksia sekä huhtasienikastiketta.

Kari Aihisen vinkit pihvinpaistoon

1. Paista pihvi aina huoneenlämpöisenä

– Kun paistaa pihviä, niin sen pitää olla aina temperoitu. Temperoitunut tarkoittaa sitä, että pihviä on pidetty huoneenlämmössä jopa 2-3 tuntia.

2. Paista pihviä voissa

– Kun pihvi paistetaan, se paistetaan normaalisuolaisessa voissa.

3. Mistä tietää, milloin pannu on tarpeeksi kuuma?

– Siitä kun ääni loppuu. Eli kun voi ei enää tirise pannulla.

4. Suolaa pihvi ennen paistamista

– Maustan pihvit ennen paistamista. Tämän jälkeen ruskistan pihvin pinnan ja kypsennän sen loppuun uunissa. Silloin maku menee pihvin sisään. Jos ensin paistan ja ruskistan ja maustan vasta sen jälkeen, niin maku jää siihen pinnalle.

5. Älä kypsennä pihviä pannulla

– Pannulla ei kypsennetä mitään, paitsi pienet kampasimpukat tai pienet kalafileet. Pihveihin otetaan pannulla ainoastaan väri ja ne kypsennetään loppuun uunissa.

6. Älä kypsennä pihviä liikaa

– Perussääntö on, että punainen liha nautitaan ennemmin raakana kuin kypsänä. Kotimainen liha on niin hieno tuote, että sitähän pitäisi melkein syödä carpacciona. Varokaa kypsentämästä lihaa liikaa!

7. Anna pihvin vetäytyä

– Kaikista tärkeintä on pihvin vetäytyminen. Yhtä kauan annetaan sisäfileepihvin vetäytyä kuin se on uunissakin. Pihvi kääritään folioon vetäytymään.

Katso lisää Karin pihvivinkkejä videolta ja opi säästämään aikaa ruoanlaitossa:

Kokeile myös reseptiä:

Kaappaus keittiössä -sarjan toinen tuotantokausi alkaa maanantaina 14.4.2014 klo 20.05 MTV3-kanavalla.

Haluatko oppia lisää lihasta ja sen valmistuksesta?

(MTV LIFESTYLE)

Lue myös:

    Uusimmat