Huomenta Suomen Makuja & Elämää -osiossa kaapattiin tällä kertaa Kari Aihisen keittiö.
Ravintola Savoyn keittiöpäällikkö, Kaappaus keittiössä -ohjelmasta tuttu kokki Kari Aihinen opasti tiistaina Huomenta Suomen Makuja & Elämää -osiossa, miten paistetaan kunnon sisäfileepihvi. Härän sisäfileepihvien lisukkeeksi Aihinen valmisti glaseerattuja juureksia sekä huhtasienikastiketta.
Kari Aihisen vinkit pihvinpaistoon
1. Paista pihvi aina huoneenlämpöisenä
– Kun paistaa pihviä, niin sen pitää olla aina temperoitu. Temperoitunut tarkoittaa sitä, että pihviä on pidetty huoneenlämmössä jopa 2-3 tuntia.
2. Paista pihviä voissa
– Kun pihvi paistetaan, se paistetaan normaalisuolaisessa voissa.
3. Mistä tietää, milloin pannu on tarpeeksi kuuma?
– Siitä kun ääni loppuu. Eli kun voi ei enää tirise pannulla.
4. Suolaa pihvi ennen paistamista
– Maustan pihvit ennen paistamista. Tämän jälkeen ruskistan pihvin pinnan ja kypsennän sen loppuun uunissa. Silloin maku menee pihvin sisään. Jos ensin paistan ja ruskistan ja maustan vasta sen jälkeen, niin maku jää siihen pinnalle.
