Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

7 erittäin tärkeää pihvinpaistoniksiä huippukokilta – vastustamaton lopputulos!

Julkaistu 08.04.2014 10:22(Päivitetty 08.04.2014 10:39)

Huomenta Suomen Makuja & Elämää -osiossa kaapattiin tällä kertaa Kari Aihisen keittiö.

Ravintola Savoyn keittiöpäällikkö, Kaappaus keittiössä -ohjelmasta tuttu kokki Kari Aihinen opasti tiistaina Huomenta Suomen Makuja & Elämää -osiossa, miten paistetaan kunnon sisäfileepihvi. Härän sisäfileepihvien lisukkeeksi Aihinen valmisti glaseerattuja juureksia sekä huhtasienikastiketta.

Kari Aihisen vinkit pihvinpaistoon

1. Paista pihvi aina huoneenlämpöisenä

– Kun paistaa pihviä, niin sen pitää olla aina temperoitu. Temperoitunut tarkoittaa sitä, että pihviä on pidetty huoneenlämmössä jopa 2-3 tuntia.

2. Paista pihviä voissa

– Kun pihvi paistetaan, se paistetaan normaalisuolaisessa voissa.

3. Mistä tietää, milloin pannu on tarpeeksi kuuma?

– Siitä kun ääni loppuu. Eli kun voi ei enää tirise pannulla.

4. Suolaa pihvi ennen paistamista

– Maustan pihvit ennen paistamista. Tämän jälkeen ruskistan pihvin pinnan ja kypsennän sen loppuun uunissa. Silloin maku menee pihvin sisään. Jos ensin paistan ja ruskistan ja maustan vasta sen jälkeen, niin maku jää siihen pinnalle.

5. Älä kypsennä pihviä pannulla

– Pannulla ei kypsennetä mitään, paitsi pienet kampasimpukat tai pienet kalafileet. Pihveihin otetaan pannulla ainoastaan väri ja ne kypsennetään loppuun uunissa.

6. Älä kypsennä pihviä liikaa

– Perussääntö on, että punainen liha nautitaan ennemmin raakana kuin kypsänä. Kotimainen liha on niin hieno tuote, että sitähän pitäisi melkein syödä carpacciona. Varokaa kypsentämästä lihaa liikaa!

7. Anna pihvin vetäytyä

– Kaikista tärkeintä on pihvin vetäytyminen. Yhtä kauan annetaan sisäfileepihvin vetäytyä kuin se on uunissakin. Pihvi kääritään folioon vetäytymään.

Katso lisää Karin pihvivinkkejä videolta ja opi säästämään aikaa ruoanlaitossa:

Sumo video id

Kokeile myös reseptiä:

Kaappaus keittiössä -sarjan toinen tuotantokausi alkaa maanantaina 14.4.2014 klo 20.05 MTV3-kanavalla.

Kaappaus suomalaisissa keittiöissä jatkuu – tällaisia tapauksia luvassa!

Haluatko oppia lisää lihasta ja sen valmistuksesta?

(MTV LIFESTYLE)

Lisää aiheesta:

Pitääkö kala paistaa voissa vai öljyssä? Näin teet täydellistä lohta – keittiömestarin niksi parantaa makua huomattavastiMaistuisiko kunnon pihvi? Tämä oli kokki Anthony Bourdainin tärkein vinkki lihan paistamiseen: "Älä hitossa..." Pihvistä mehevä älyttömän helposti: Joko olet kokeillut "käänteistä paistotekniikkaa"?"Näin paistat täydellisen pihvin" – huippukokit paljastavat parhaat vinkkinsäTäydellisen mehevä pihvi älyttömän helposti: Oletko kokeillut ”käänteistä paistotekniikkaa”? Huippukokki paljastaa valmistuskikan täydelliseen pihviin: ”Tulee varmasti mehukas”
Lifestyle

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • 19:01
    Lääketiede

    Läpimurto lähellä: Siat voivat pian pelastaa miljoonien sairaiden hengen

  • 18:59
    Linnut

    Brittinainen teki melkoisen munalöydön eBaysta

  • 17:39
    Autot

    Kuljettaja ajoi vastaantulevien kaistaa Helsingin keskustassa – liki törmäys tallentui poliisikameraan

  • 16:58
    Ruoka

    Hanna Sumarin uunilohi on nerokas – vain kolme ainesosaa: "Toimii vuosikymmenestä toiseen"

  • 15:03
    Koirat

    Älä tee näin, kun tapaat vieraan koiran – "Tärkeää opettaa"