Mainos

7 asiaa, jotka seksiasiantuntija haluaa sinun tietävän seksistä

Luuletko tietäväsi kaiken seksistä? Asiantuntija paljastaa asiat, jotka kaikkien olisi hyvä tiedostaa.

Kliininen psykologi ja seksologi, Karen Gurney, paljasti Cosmopolitan-sivustolle seitsemän asiaa, jotka kaikkien tulisi tietää seksistä.

1. Seksi ei ole vain orgasmeja, mutta...

Ei ole mitään syytä, miksi naisten tulisi saada merkittävästi vähemmän orgasmeja kuin miesten. Silti monet heteronaiset ovat hyväksyneet tämän osaksi seksikokemuksiaan. Naiset, jotka harrastavat seksiä naisten kanssa, saavat orgasmeja aina tai yleensä 86 prosenttia tapauksista verrattuna 65 prosenttiin niiden naisten kohdalla, jotka harrastavat seksiä miesten kanssa. Syitä naisten välisen seksin tuottamiin orgasmeihin saattavat olla se, ettei keskitytä tiettyyn järjestykseen seksissä, seksin eri osa-alueisiin kiinnitetään enemmän aikaa ja seksi kestää pidemmän aikaa, eikä lopu yhden orgasmin jälkeen. Jos näitä piirteitä nappaa mukaan heteroseksiinkin, tulokset voivat olla mahtavat.

2. Kipu ei ole ok

Jotkut naiset ajattelevat, että kipu on osa aikaisia seksikokemuksia tai väistämätön osa yhdyntää joskus. Totuus kuitenkin on, että jos olet kiihottunut ja rentona, kipua ei todellakaan pitäisi joutua kokeamaan. Jos seksi sattuu, kannattaa käydä lääkärin pakeilla.

3. Ei ole mitään "normaalia"

Olipa kyse siitä, kuinka usein seksiä harrastetaan, seksuaalisista kiinnostuksen kohteista, fantasioista, tai mistä tahansa, ei kannata jumiutua "pakkoihin". Mitä enemmän päästätte kahleista irti, sitä enemmän nautitte.

4. Kommunikaatio on avainasemassa

Kommunikaation ei tarvitse olla sanallista, mutta auttaa, jos pystyt löytämään jonkun keinon saada kumppanisi tajuamaan, mitä haluat ja tarvitset.  Jotkut pariskunnat kommunikoivat helpommin kuin toiset. Kommunikointiin liittyy esimerkiksi se, että löytää itselleen sopivat sanat, joilla puhua intiimialueistaan, ja että tuntee olonsa niin itsevarmaksi, että pystyy kertomaan, mitä haluaa – ja ylipäätään tietämään, mitä haluaa. Gurneyn mukaan seksistä kommunikoiminen on parille hyvä taito ja auttaa kehittymään parina. Kun jossain vaiheessa parisuhdetta seksielämä muuttuu suuntaan tai toiseen, on hyvä omata taidot puhua siitä. Gurneyn vinkki on tehdä parisuhdetarkistuksia aika ajoin kumppanin kanssa, jotta kumpikin tietää, missä mennään. 

5. Pariskunnilla, joiden seksi ei aina pääty yhdyntään, on parempi seksielämä

Penis vaginassa -tyyppinen seksi on Gurneyn mukaan vain pieni osa siitä, miten heteroparit voisivat seksiä harrastaa. Ennustettavuus ja rutiinit eivät ole aina järin eroottisia, ja Gurneyn mukaan yhdyntään keskittyvillä pareilla ei ole niin hyvä seksielämä kuin niillä, joiden seksielämä on muutakin. On hyvä ajatus vaihdella erilaisten nautinnollisten kokemusten välillä, ja jättää toisinaan yhdyntä pois.

6. Ei ole sellaista asiaa kuin "olla hyvä sängyssä"

Gurneyn mukaan on mahdotonta olla hyvä asiassa, joka tapahtuu kahden ihmisen välillä. Seksiin vaikuttavatkummankin kokemukset, tietämys, mukavuustaso ja itsevarmuus. Todellinen seksuaalinen itsevarmuus kumpuaa siitä, että on sinut oman kehonsa kanssa, siitä, että tuntee seksuaalisuudestaan ylpeyttä, ei häpeää, ja siitä, että pystyy kommunikoimaan haluistaan ja tarpeistaan.

7. On ihan ok, että ajatukset välillä harhailevat

Olisi ihanteellista, että pystyisi olemaan täydellisen keskittynyt seksin aikana, sillä kokemus on silloin yleensä nautinnollisempi. Mutta suurimman osan ajatukset harhailevat joskus, ja se on täysin normaalia. Saatat ajatella, miltä kehosi näyttää, onko kondomi paikoillaan tai jopa jotain, mikä ei liity vallitsevaan tilanteeseen millään tavoin. Asiasta on harmia silloin, jos se keskeyttää seksikokemuksen ja johtaa kipuun tai erektio-ongelmiin. Gurney suosittelee tutustumaan tällöin mindfulnessiin.

Lähde: Cosmopolitan

***

2:27

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.