7.3. Timo Soinin suosikki: pihvi, lohkoperunat ja

Pihvi

  • 700 g hyvää pihvilihaa (ulko- tai sisäfileetä)
  • suolaa
  • mustapippuria
  • voita ja ruokaöljyä paistamiseen

Ota lihat hyvissä ajoin huoneenlämpöön. Painele pihvejä kevyesti rystysillä ja mausta molemmin puolin suolalla ja mustapippurilla. Kuumenna pannulla nokare voita ja tilkka ruokaöljyä. Paista pihvejä molemmin puolin 2-3 minuuttia riippuen pihvien paksuudesta ja halutusta kypsyysasteesta.

Lohkoperunat

  • 1 kg hyvää kiinteää perunaa
  • ruokaöljyä
  • suolaa
  • mustapippuria
  • timjamia

Pese perunat hyvin ja leikkaa ne lohkoiksi. Laita lohkot uunivuokaan ja kaada joukkoon tilkka öljyä. Mausta suolalla, mustapippurilla ja timjamilla. Sekoita mausteet perunoiden joukkoon ja kypsennä perunoita 200 asteisessa uunissa 30-40 minuuttia.

Sienikastike

  • 200 g tuoreita herkkusieniä tai 2 dl pakastettuja tai säilöttyjä metsäsieniä
  • 1 iso sipuli
  • 4 dl kermaa
  • suolaa
  • mustapippuria
  • tilkka balsamiviinietikkaa
  • tilkka öljyä kuullotukseen

Hienonna sienet ja sipuli. Kuumenna pannulla tilkka öljyä ja paista sieniä niin, että niistä haihtuu neste. Lisää sipuli ja anna sen kuullottua. Kaada pannulle kerma ja kiehauta. Hauduta miedolla lämmöllä, jotta kastike muuttuu hieman paksummaksi. Mausta suolalla ja mustapippurilla sekä tilkalla balsamiviinietikkaa.

Reseptit: Alex Nurmi

Lue myös:

    Uusimmat