Possukyljykset ja viherpippurikastike
- 6 kpl porsaankyljyksiä
- 1 tl suolaa
- 2 rkl voita paistamiseen
- Viherpippurikastike:
- 1-2 rkl viherpippureita
- 2 dl kuohukermaa
- 2 rkl vasikkafondia (tai puolikas lihaliemikuutio)
- 2 dl vettä
Mausta kyljykset suolalla ja paista kauniin ruskeaksi pannulla molemmin puolin. Lisää murskatut viherpippurit pannulle ja kaada fondi sekä vesi joukkoon. Anna hautua hetken aikaa ja lisää kerma. Keitä vielä 5-10 min miedolla lämmöllä jotta kastike sakenee, maut tiivistyvät ja liha murenee.
Höyrytetyt kasvikset
- 2 punasipulia
- 2 paprikaa
- 1 kesäkurpitsa
- 3 porkkanaa
- 2 rkl hunajaa
- 1 tl timjamia
- 1 tl rakuunaa
- 1 tl suolaa
Pese ja paloittele kasvikset. Mausta kulhossa ja kypsennä höyryuunissa tai höyrykattilassa. Tarjoile kyljysten kanssa.
Reseptit: Alex Nurmi