7.2. Possunkyljykset, viherpippurikastike ja höyrytetyt kasvikset

Possukyljykset ja viherpippurikastike

  • 6 kpl porsaankyljyksiä
  • 1 tl suolaa
  • 2 rkl voita paistamiseen
  • Viherpippurikastike:
  • 1-2 rkl viherpippureita
  • 2 dl kuohukermaa
  • 2 rkl vasikkafondia (tai puolikas lihaliemikuutio)
  • 2 dl vettä

Mausta kyljykset suolalla ja paista kauniin ruskeaksi pannulla molemmin puolin. Lisää murskatut viherpippurit pannulle ja kaada fondi sekä vesi joukkoon. Anna hautua hetken aikaa ja lisää kerma. Keitä vielä 5-10 min miedolla lämmöllä jotta kastike sakenee, maut tiivistyvät ja liha murenee.

Höyrytetyt kasvikset

  • 2 punasipulia
  • 2 paprikaa
  • 1 kesäkurpitsa
  • 3 porkkanaa
  • 2 rkl hunajaa
  • 1 tl timjamia
  • 1 tl rakuunaa
  • 1 tl suolaa

Pese ja paloittele kasvikset. Mausta kulhossa ja kypsennä höyryuunissa tai höyrykattilassa. Tarjoile kyljysten kanssa.

Reseptit: Alex Nurmi

Lue myös:

    Uusimmat