612-kulkue, Soldiers of Odinit ja natseja vastustavat ryhmät osoittavat tänään mieltään Helsingissä

Poliisi poisti natsiliput mielenosoituksesta 1:45
Viime vuonna poliisi poisti natsiliput mielenosoituksesta.

Helsingissä järjestetään tänään itsenäisyyspäivän tiimoilta useita mielenosoituksia. Muun muassa Soldiers of Odin -katupartioliike, natseja vastustavat ryhmät sekä 612-soihtukulkue ovat ilmoittaneet kokoontuvansa iltapäivän ja illan aikana.

Aiempina vuosina mieltä on osoittanut myös uusnatsijärjestö Pohjoismainen vastarintaliike (PVL). Tällä viikolla poliisi kielsi Kohti vapautta -nimellä ilmoitetun mielenilmauksen, koska sen katsottiin olevan väliaikaiseen toimintakieltoon määrätyn uusnatsijärjestön toimintaa.

Kulkueet muuttavat Helsingin liikennejärjestelyjä

Itsenäisyyspäivän viettoon liittyvät kulkueet, juhlallisuudet ja muut tapahtumat aiheuttavat muutoksia liikenteeseen Helsingissä. Pääkaupungin keskustassa liikennevaikutuksia on perjantain puolestapäivästä lähtien lauantain aamuyhteen, ilmoittaa poliisi.

Helsingissä itsenäisyyspäivänä järjestettävien mielenosoitusten ja juhlallisuuksien turvaaminen on Helsingin poliisin suurin vuosittainen operaatio, poliisi kertoo. Sitä tukevat kaikki Suomen poliisiyksiköt sekä monet muut viranomaiset.

Oman kulkueensa Helsingissä järjestävät ylioppilaat. Ylioppilaskunnat järjestävät soihtukulkueita myös muissa yliopistokaupungeissa.

Eri tahojen kulkueet vaikuttavat liikenteeseen Helsingin keskustassa kello 15:n ja 20:n välillä. Tuona aikana on poliisin mukaan syytä välttää yksityisautoilua keskustan alueella, erityisesti Töölössä.

Ilmailua rajoitetaan Helsingin keskustassa itsenäisyyspäivänä kello 10–23. Lentokielto rajoitusalueella koskee sekä miehittämätöntä ilmailua eli droneja että miehitettyä ilmailua.

Päivitetty 8.48: Liikennejärjestelyt Helsingissä lisätty tekstiin.

Lue myös:

    Uusimmat