60 kiloa puolessatoista vuodessa laihtunut Erja: Laihana olet muiden silmissä uskottavampi

2 tyypin diabetesta sairastavan Erjan paino putosi itsestään, kun insuliinilääkitys vaihdettiin toiseen valmisteeseen. Erjan on yhä vaikea käsittää huikeaa muutosta.

Erja kävi läpi vaikeat 20 vuotta ennen kuin selvisi, että insuliini sekoitti täysin hänen aineenvaihduntansa. 2 tyypin diabeetikon paino ehti nousta sitkeästä vastarinnasta huolimatta tasaiseen tahtiin aina 136 kiloon asti.

Vaikka ylikilot ovat jo taaksejäänyttä elämää, peilistä katsoo yhä vieras ihminen.

− Vieläkin menee aikaa siihen, että oppii näkemään itsensä sen kokoisena kuin on. Kun katson itseäni ilman peiliä, olen olevinaan vielä lihava. Mutta peilistä kun katson, en voi kuvitella, että olenko minä tuolla!

Mutta uskottava se on; muutos konkretisoituu jo vaatekaupassa. Erja mahtuu tätä nykyä entisten telttojen sijaan jopa vaatekokoon XS. Kirpputoreilta on sittemmin löytynyt pikkurahalla uutta päällepantavaa.

− Ennenhän sitä rahaa meni, kun vaatteet piti käydä ostamassa erikoisliikkeistä.

Lihavaa osoitellaan sormella

Erjan uusi olemus on herättänyt ympäristössä ansaittua huomiota. Positiivista palautetta tulee yhä.

− Jotkut eivät ole tosin uskaltaneet sanoa mitään. Naapurin emäntä sanoi yksi päivä, että hän luuli, että olen vakavasti sairas. Ihmiset eivät välttämättä uskalla kysyä.

Erja on myös saanut huomata, että ylipainoisesta ihmisestä tehdään herkästi päätelmiä yksinomaan ulkoisen olemuksen perusteella.

− Laihana ihmisenä olet uskottavampi. Eihän tuo nyt osaa mitään muutakaan, kun se ei pysty painoakaan hallitsemaan, Erja kuvaa ympäristön asenteita.

Tänä päivänä Erja on sinut kilojensa kanssa, vaikka nykyinen painoindeksi asettuu yhä lievän ylipainon kohdalle. Terveys ennen kaikkea, Erja painottaa.

− Paino on vieläkin putoamaan päin, mutta ihmiset sanovat, ettei saa enää tiputtaa. Ja olen ollut aina vähän painavampi, ihan nuoresta asti.

Kuvat: Colourbox.com

Studio55.fi/Jenni Kokkonen

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja