6 vinkkiä täydelliseen kakkuun – tiesitkö nämä?

Täydellisen kakun koostumukseen ja ulkonäköön voi vaikuttaa helpoilla nikseillä. Kokeile siis näitä!

Vältä kylmiä kananmunia

Tiedät kyllä ottaa voin huoneenlämpöön, mutta tämä on yhtä tärkeää kananmunien kanssa. Muussa tapauksessa seos ei emulgoidu hyvin. Jos siis säilytät kananmunia jääkaapissa, ota ne ajoissa huoneenlämpöön. Jos sinulla on kiire, laita kananmunat kulholliseen lämmintä vettä 10–15 minuutiksi. Jos puolestaan et ehdi odottaa voin lämpenemistä, leikkaa se paloihin ja laita lautaselle ja mikroon viiden sekunnin pätkissä tarkistaen välillä.

Mittaa jauhot tarkasti

Laita jauhot lusikalla kuivaan mittakuppiin ja pyyhkäise ylimääräiset jauhot veitsellä tarkasti pois. Älä siis mittaa jauhoja tunkemalla mittakuppia suoraan jauhopussiin, sillä jauhot pakkautuvat ja saat taikinaasi enemmän kuin resepti pyytää.

Voitele kakkuvuoka pullasudilla

Kun voitelet vuoan pullasudilla, voi levittyy tarkemmin kuin voipalalla voitelemalla. Sipaise vain hyvin pehmeää voita sutiin ja voitelu sujuu leikiten.

Asettele vuoka mahdollisimman keskelle uunia

Jos laitat uuniin useamman kuin yhden muffinssi- tai kakkuvuoan, ne eivät saisi koskettaa toisiaan eivätkä uunin seinämiä. Jos uunisi ei ole tarpeeksi leveä kahdelle vuoalle, laita ne kiertoilmauunin eri tasoille, mutta ei aivan päällekkäin, jotta ilma pääsee paremmin kiertämään.

Kierrä vuokaa

Kun kakku tai muffinssit ovat uunissa, käy välillä kääntämässä vuokaa, jotta kakku paistuu tasaisemmin. Odota kuitenkin, että kakku on hyvin asettunut, ettei se painu kokoon, kun avaat uunin. Jos olet laittanut uuniin useamman vuoan eri tasoille, tämä on myös se hetki, kun voit vaihtaa vuokien paikkaa päittäin, jotta vältät mahdolliset epätasaisuudet lopputuloksessa.

Jäähdytä kakut ylösalaisin

Jäähdyttämällä kakun ylösalaisin saat kakulle tasaisemman pinnan, jolle voit asetella kuorrutteen. Jos kakun pinta on liian pyöreä, tee siitä tasaisempi sahalaitaisella veitsellä.


(MTV3)

Lähde: Real Simple

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja