6 vinkkiä: Näin vältät nettikaupan huijarit

Netti on pullollaan kauppapaikkoja ja myyjiä, joista osa ei läpäise tarkastelua. Varmista, etteivät rahasi päädy huijarin taskuun.

Tarkista ainakin nämä ennen kuin teet kaupat:

1. Googlaa

Tarkista, onko kauppakumppanisi tehnyt kauppaa aiemmin, ja millaista palautetta hän on saanut. Sama tulee tehdä yrityksen kohdalla. Huijarikaupasta ei välttämättä löydy mitään tietoja. Negatiivinen palaute on myös varoitusmerkki.

2. Älä sokaistu hinnasta

Samat tuotteet voivat olla halvempia netissä kuin myymälässä. Pilkkahinnan takana voi kuitenkin olla huijari.

3. Kiinnitä huomiota yhteystietoihin

Vakavasti otettava yritys ei käytä netin ilmaissähköpostia. Varmista, että yritys ilmoittaa sivuillaan oikean puhelinnumeron ja osoitteen. Jos teet kauppaa yksityishenkilön kanssa, älä tyydy pelkkään puhelinnumeroon.

4. Tiedä mitä ostat

Ostatko tuotteen vai palvelun? Onko kyseessä kerta- vai kestotilaus? Miten tilauksen voi peruuttaa? Maksanko myös palvelumaksuja?

5. Minimoi maksamisen riskit

Suurin riski liittyy ennakolta maksamiseen. Sitä tulisikin välttää. Myös luottokorttitietoja voidaan käyttää väärin. Turvallisin maksutapa on lähetyksen mukana tullut lasku. Jos sinun täytyy käyttää luottokorttia, varmista että maksuyhteys on suojattu. Tällöin nettiosoitteen edessä näkyy tunnus https.

6. Älä luovuta pankkitunnuksiasi

Luotettava kauppakumppani ei koskaan kalastele sinulta tilitietojasi tai pankkitunnuksiasi.

Lue myös:

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja