6 hyvää syytä käyttää kanelia ruoanlaitossa

Kaneli sopii muuhunkin kuin riisipuuroon. Lue kuusi hyvää syytä käyttää kanelia!

Kaneli on klassinen joulunajan mauste, mutta se sopii käytettäväksi ympäri vuoden. Tiesitkö, että kanelitikut ovat vain kuivattua kanelipuun kaarnaa? Maustepurkeista löytyvä kaneli onkin vain jauhettua kanelipuun kaarnaa.

Lue kuusi syytä, joiden vuoksi kanelia kannattaa käyttää muutenkin kuin puuron seassa!

Kaneli...

...hillitsee makean nälkää. Kanelilla on kyky voimistaa sokeria sisältävien ruokien luonnollista makeutta. Jos haluat tyydyttää makeannälkäsi mahdollisimman vähillä kilokaloreilla, ripottele kanelia vaikka omenan tai banaanin palojen päälle.

... auttaa pudottamaan painoa. Ripottele kanelia ruokien päälle ja nautit monista hyödyistä. Verensokerisi tasaantuu ja pysyt kylläisempänä pidempään, jolloin tulet syöneeksi vähemmän. Jos yrität pudottaa kiloja, kaneli sysää sinut taatusti oikeille raiteille. Koska kaneli pystyy tasaamaan verensokeria, se on myös oiva apu diabeteksen hoitamisessa.

...piristää aivotoimintaa. Tutkimukset ovat osoittaneet, että kaneli voi edistää aivotoimintaa ja jopa estää Alzheimerin tautia.

... on helppo käyttää. Vaikka et olisikaan kokenut ruoanlaittaja, voit käyttää kanelia. Lisää kanelia teehen, kahviin, jogurttiin, smoothieisiin, hedelmien päälle tai myslin sekaan. Vaikka kaneli yhdistetään usein makeisiin ruokiin, voit hyvin lisätä sitä vaikka papujen tai ruskistetun lihan päälle!

... estää tulehduksia. Paljon urheilevalle kaneli on tärkeä mauste. Sen tulehduksia estävät ominaisuudet auttavat nimittäin urheilijoita palautumaan liikunnan jälkeen. Kokeile siis kanelia vaikka treenien jälkeen nautitun smoothien mausteena!

... ehkäisee bakteereja. Kun otat kanelin osaksi ruoanlaittoa, autat samalla estämään bakteerien kasvua. Kaikilla on hieman hiivaa vatsassa, mutta hiivan ja muiden haitallisten bakteerien liikakasvun oireista pääset eroon kanelin avulla.


(MTV LIFESTYLE)

Lue myös:

    Uusimmat