6 hyvää keinoa – näin saat litteämmän vatsan

Housuja kiristää ja mahassa möyrii - turvonnut vatsa tekee olon usein epämukavaksi. Turvotuksesta on kuitenkin mahdollisuus päästä eroon pikaisesti luonnollisin keinoin.

Jos haluat pienentää pömppövatsaasi vain muutamassa päivässä, noudata näitä vinkkejä:

1. Vältä ruokavaliossasi suolaisia sekä teollisia ruokia

Mausta ruoat suolan sijaan tuoreilla yrteillä ja suolattomilla mausteilla. Suola kerryttää kehoon nestettä, jolloin vatsakin alkaa helposti pömpöttämään

2. Vältä alkoholia, kahvia, teetä sekä hiilihapollisia juomia

Juo sen sijaan paljon tavallista hanavettä! Kahvi ja hiilihappojuomat voivat ärsyttää mahaasi ja suolistoasi, mikä aiheuttaa puolestaan turvotusta.

3. Vältä tiettyjä mausteita ja kastikkeita

Jätä ruokavaliosta muutamaksi päiväksi mustapippuri, muskottipähkinä, chilijauhe, sipuli, valkosipuli, sinappi, ketsuppi, tomaattikastike sekä etikka. Korvaa nämä ainekset tuoreilla yrteillä. Liian tuliset ja mausteiset ruoat voivat ärsyttää vatsaasi ja lisätä happojen määrää, jolloin mahasi myös turpoaa.

4. Vältä purukumia

Purkkaa syömällä kehoosi kertyy samalla myös ilmaa.

5. Vältä tiettyjä vihanneksia ja hedelmiä

Jätä ruokavaliosta muutamaksi päiväksi erilaiset kaalit, sipulit, paprikat sekä sitrushedelmät. Syö sen sijaan vihreitä papuja, sieniä sekä munakoisoa. Osa vihanneksista kerryttää elimistöön kaasua.

6. Vältä runsaasti hiilihydraatteja sisältäviä ruokia

Jätä ruokavaliostasi vaalea vehnä sekä pasta. Syö sen sijaan täysjyvätuotteita. Hiilihydraattipitoiset ruoat kerryttävät nestettä kehoosi ja turvottavat vatsaasi.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja