Kuulostaako tutulta? 6 asiaa, joita onnelliset parit tekevät

Expressen listasi asioita, joita onnelliset parit tekevät. Tarkista, kuuluvatko nämä myös sinun parisuhteeseesi.

1. Osaavat jättää vanhat asiat taakse

Riitely ja kinastelu kuuluvat pitkäänkin parisuhteeseen, mutta kun riita on kerran sovittu, jätä se taaksesi. Jos jäät vatvomaan vanhoja riitoja, huonontaa se parisuhteen ilmapiiriä.

2. Eivät vertaa itseään muihin

On hyvä huomioida, että harvoin tiedämme loppujen lopuksi, millaisia muiden parisuhteet ovat. Siksi vertailu on turhaa. Jokainen parisuhde on omanlaisensa, eikä muihin vertaileminen kannata tai vie omaa suhdetta eteenpäin.

3. Eivät kaada henkilökohtaisia ongelmiaan toisen niskaan

Puolison tehtävä ei ole hoitaa henkilökohtaisia ongelmiasi tai vanhoja surujasi. Jos mielen päälläsi on paljon käsittelemättömiä asioita, tarvitset ehkä juttutuokiota psykologin kanssa. Kun voit hyvin itsesi kanssa, voit hyvin myös parisuhteessa.

4. Tukevat toisiaan

Vaikka puoliso ei henkilökohtainen terapeutti olekaan, on tärkeää, että puolisot kuuntelevat toisiaan parisuhteessa. Hyvässä parisuhteessa molemmat seisovat toistensa tukena.

5. Hyväksyvät toistensa menneisyyden

On normaalia, että kumppanilla on ollut muitakin suhteita ennen sinua. Ehkä juuri niiden takia hänestä on tullut juuri sellainen kuin hän tänä päivänä on. Se, että kumppanisi on ollut aiemmin rakastunut toiseen, ei tarkoita, etteikö hän rakastaisi sinua nyt.

6. Puhuvat omaa kieltään

Hyvässä parisuhteessa osapuolet ovat herkkiä toistensa puheille. Jos toinen rakastaa pieniä yllätyksiä, puoliso ottaa sen huomioon ja järjestää sellaisia, vaikkei itse niistä sen kummemmin piittaisikaan. Kohteliaisuuksia ei voi koskaan sanoa kumppanilleen liikaa. 

Lähde: Expressen

Entä voivatko mies ja nainen olla viattomasti kavereita? Vinkkimiehet vastaavat:

2:02

Videot

Uusimmat

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja