Juustopaisti
(8-10 annosta)
- 0,4 kg naudan tai porsaan paistia
- 1 rkl öljyä
- 9 dl vettä
- 1-2 kpl lihaliemikuutioita
- 70 g purjoa tai sipulia
- 100 g porkkanaa
- 50 g palsternakkaa
- 1 rkl maissijauhoja
- 1 dl vettä
- 2 dl kuohukermaa
- suolaa maun mukaan
- persiljaa hienonnettuna
- 250 g leipäjuustoa
Leikkaa lihat pieneksi kuutioksi. Esikäsittele ja paloittele kasvikset kuutioiksi. Ruskista lihat kevyesti pannulla, kaada osa vedestä pannulle ja kiehauta. Laita lihat ja vesi kattilaan kiehumaan ja kypsennä 1-1,5 h. Lisää kasvikset ja lihaliemikuutio, kun lihat on melkein kypsiä. Lisää kerma ja mausta. Suurusta tarvittaessa. Lisää leipäjuustokuutiot kuumenna, älä keitä. Tarjoa ruisleivän kera.
Reseptit: Merja Tomperi-Olkkola (Järviseudun ammatti-instituutin lehtori)