6.9. Seinäjoki: Juustopaisti

Juustopaisti

(8-10 annosta)

  • 0,4 kg naudan tai porsaan paistia
  • 1 rkl öljyä
  • 9 dl vettä
  • 1-2 kpl lihaliemikuutioita
  • 70 g purjoa tai sipulia
  • 100 g porkkanaa
  • 50 g palsternakkaa
  • 1 rkl maissijauhoja
  • 1 dl vettä
  • 2 dl kuohukermaa
  • suolaa maun mukaan
  • persiljaa hienonnettuna
  • 250 g leipäjuustoa

Leikkaa lihat pieneksi kuutioksi. Esikäsittele ja paloittele kasvikset kuutioiksi. Ruskista lihat kevyesti pannulla, kaada osa vedestä pannulle ja kiehauta. Laita lihat ja vesi kattilaan kiehumaan ja kypsennä 1-1,5 h. Lisää kasvikset ja lihaliemikuutio, kun lihat on melkein kypsiä. Lisää kerma ja mausta. Suurusta tarvittaessa. Lisää leipäjuustokuutiot kuumenna, älä keitä. Tarjoa ruisleivän kera.

Reseptit: Merja Tomperi-Olkkola (Järviseudun ammatti-instituutin lehtori)

Lue myös:

    Uusimmat