6.9. Kurpitsasalaatti ja kurpitsapiirakka

Kurpitsa-pähkinäpiirakka

  • 1 pkt valmista piirakkataikinaa
  • Täyte:
  • 4 dl kurpitsasosetta (höyrytettyä kurpitsaa soseutettuna)
  • 2 dl kermaa
  • 3 kananmunaa
  • 1 dl tummaa demererasokeria
  • 0,5 tl kanelia
  • 0,5 tl neilikkaa
  • 1 rkl tuoretta raastettua inkivääriä
  • Pähkinäkuorrutus:
  • 1 dl kaurahiutaleita
  • 2 rkl tummaa demerarasokeria
  • 0,5 dl pähkinärouhetta esim. hasselpähkinä- tai pekaanipähkinärouhetta
  • 50 g sulatettua voita

Painele piirakkataikina vuoan pohjalle. Sekoita täytteen ainekset keskenään ja kaada piirakkapohjan päälle. Paista n. 40 min 175 asteessa. Tee kuorrutus. Sekoita kuorrutuksen ainekset ja nosta piirakkapohjan päälle. Paista vielä 10-15 minuuttia. Tarjoile vaniljajäätelön kanssa.

Kurpitsasalaatti

  • 600 g kurpitsaa kuutioituna
  • 2 kourallista vihreitä neulapapuja
  • 2 isoa kotimaista omenaa
  • nippu vihreää salaattia
  • 200 g leipäjuustoa
  • tilkka öljyä

Nosta kurpitsakuutiot uunivuokaan ja pirskottele päälle hieman öljyä. Paahda niitä noin 15 minuuttia 180 asteessa. Anna jäähtyä. Kiehauta neulapavut nopeasti ja jäähdytä. Leikkaa omena siivuiksi. Kokoa salaatti ja kuutioi päälle vielä leipäjuusto. Tarjoile tuoreen leivän kanssa.

Reseptit: Sanna Miettunen

Lue myös:

    Uusimmat