6.6.2003 Kesäkauden piirakka

100 g margariinia tai voita
1/2 dl sokeria
1 muna
2 dl vehnäjauhoja
1/2 dl kauralesettä
1 tl leivinjauhetta
1/2 dl vaaleaa siirappia
1 dl maitoa, piimää tai jogurttia

4-5 dl marjoja, raparperipaloja tai omenakuutioita

2 rkl hillosokeria tai sokeria
2 rkl vehnäjauhoja
2 rkl juoksevaa margariinia tai 30 g margariinia sulatettuna
2 rkl vaaleaa siirappia
2 rkl maitoa

1. Vatkaa pehmeä rasva ja sokeri vaahdoksi. Lisää muna vatkaten.
2. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan yhdessä siirapin ja maidon kanssa.
3. Sekoita taikinaa vain sen verran, että ainekset tasoittuvat ja levitä se voideltuun piirasvuokaan ( vuoan halk. 25-28 cm ).
4. Painele jauhotetuin sormin taikinan pinnalle syvennyksiä.
5. Ripottele päälle valitsemasi marjat.
6. Mittaa pinnalle tulevat aineet kulhoon ja sekoita hyvin keskenään. Valuta seos ohuena nauhana tai lusikoi se marjojen päälle.
7. Paista piirakka 200 asteessa uunin alimmalla ritilätasolla 25-30 minuuttia.
Vinkit:

* Jos kotona ei ole siirappia tai et pidä sen mausta käytä silloin pohjataikinaan enemmän sokeria eli 1/2 dl:n asemesta 1 dl.
* Käytä vaihteeksi piirakkaan marjasekoituksia. Hyviä yhdistelmiä ovat esim. mustikka-punaherukka, mustikka-vadelma, punaherukka-vadelma, puolukka-omena tai puolukka-porkkanaraaste. * Voit jättää pinnalta seoksen pois ja ripotella marjojen päälle noin 1/2 dl hillosokeria. Paistoaika on silloin noin 5 minuuttia lyhyempi.
* Käytä kauraleseiden asemesta ruis- tai vehnäleseitä.
* Voit ripotella piirakan pinnalle vielä mantelilastuja.


Lue myös:

    Uusimmat