Vihreä thai-salaatti
1/2 valkokaali
2 kevätsipulia
1 porkkana
100 g sokeriherneitä (saa myös pakastealtaasta)
1 limen mehu
3 rkl hienonnettua tuoretta korianteria
1 vihreä tai punainen keskivahva chili hienonnettuna
sokeria
suolaa
2 rkl seesamöljyä
2 rkl kookosmaitoa
Suikaloi kaali, suolaa kevyesti ja laita siivilään, purista vesi pois. Leikkaa vihannekset hienoksi suikaleeksi ja sekoita kaikki ainekset keskenään, anna maustua kylmässä noin 15 minuuttia.
Seesampaneroitua tofua ja vihanneksia
1/2 dl mustia ja keltaisia seesamsiemeniä
1 kananmuna
2 rkl soijaa
400 g kiinteää tofua
1/2 dl seesamöljyä paistamiseen
Leikaa tofu neljään osaan, marinoi soijassa ja kasta ensin kananmunaan ja sitten seesaminsiemeniin. Paista nopeasti molemmilta puolilta kuumalla pannulla seesamöljyssä.
1 kpl kiinankaalia tai 2 kpl bok choyta
200 g parsakaalia
1 kurkku
1 sipuli
1 punainen chili hienonnettuna
1/2 punttia basilikaa
1-3 hienonnettua limenlehteä (tuore tai kuivattu) tai 1 limen raastettu kuori
1 rkl raastettua inkivääriä
2 tl soijaa
2 tl maizenaa
1 puristetun limen mehu
Pilko kiinankaali, parsakaali, kurkku, sipuli ja chili. Raasta inkivääri. Sekoita soija ja maizena keskenään. Wokkaa vihannekset nopeasti, lisää raastettu inkivääri, limenlehdet, chili ja basilika. Lisää suuruste ja viimeisenä limen mehu. Tarkista suola ja tarjoile paistetun tofun kanssa.
Reseptit: Jyrki Sukula