6.10.2003 Thai-broilerisalaatti ja thaimaalainen kookoskanakeitto

Thai-broilerisalaatti

1 dl puuroriisiä
pala valkokaalia
1 sitruunaruhon varsi
3 kaffirlimetin lehteä
2 pientä, punaista, vahvaa chiliä
2 kevätsipulia
1/2 dl limetin mehua
2 rkl kalakastiketta
1 rkl paahdettua riisiä
300 g broilerin jauhelihaa
0,5 dl vettä tai kanalientä
tuoretta korianteria

1. Paahda puuroriisi kuivalla paistinpannulla kullanruskeaksi, jopa vähän kärähtäneeksi. Hienonna paahtunut riisi monitoimikoneessa tai morttelissa. Säilytä syntynyt riisijauho lasipurkissa.
2. Paloittele valkokaali pieniksi suupaloiksi.
3. Hienonna sitruunaruoho, kaffirlimetin lehdet, chilit ja kevätsipulit.
4. Sekoita ne limetin mehun ja kalakastikkeen kanssa.
5. Paista broilerin jauheliha kuivalla paistinpannulla. Lisää lopuksi vesi tai kanaliemi.
6. Sekoita broileri kasvismausteseokseen ja lisää paahdettu riisijauho.
7. Koristele lopuksi korianterilla ja tarjoa valkokaalin kera.

Thom kha gai - thaimaalainen kookoskanakeitto

6 dl kanalientä
6 dl kookosmaitoa
300 g broilerin rintafileetä
170 g herkkusieniä tai muita viljeltyjä sieniä
3 sitruunaruohoa
n. 10 cm galangaljuurta
n. 2-4 pientä punaista chiliä tai 2-4 tl chilitahnaa
6 kaffir-limetinlehteä
4 rkl limetin mehua
4 rkl kalakastiketta
1 ruukku korianteria

(keitettyä jasmiiniriisiä)

1. Kiehauta kanaliemi ja 4 dl kookosmaitoa.
2. Leikkaa broileri ja herkkusienet viipaleiksi. Leikkaa sitruunanruohot, kuorittu galangal ja chilit suikaleiksi. Poista limetinlehdistä kova keskiosa.
3. Lisää broileri, sitruunaruoho, galangal, chilit, sekä limetinlehdet ja hauduta kunnes broileri on kypsynyt n. 5 min.
4. Lisää loput kookosmaidosta ja mausta kalakastikkeella ja limetin mehulla. Koristele korianterilla. Tarjoa jasmiiniriisin kanssa.


Lue myös:

    Uusimmat