50-vuotias mestariurheilija tekee upeaa olympiahistoriaa

Georgialainen pistooliampuja Nino Salukvadze, 50, tekee olympiahistoriaa, sillä hän pääsee yhdeksänsiin olympiakisoihinsa. Yksikään nainen ei ole aiemmin kilpaillut yhtä monissa olympialaisissa.

Salukvadze varmisti olympiapaikan Tokion kesäolympialaisiin 2020 sijoittumalla viidenneksi maailmancupin 10 metrin ilmapistoolikilpailussa Pekingissä. Asiasta kertoo Kansainvälinen ampumaurheiluliitto.

Tokion kisat ovat samalla Salukvadzen yhdeksännet peräkkäiset kesäolympialaiset. Hän on urheillut kesäolympialaisissa joka kerta vuodesta 1988 eteenpäin. 

Salukvadze saavutti Soulissa 1988 heti kaksi olympiamitalia, kultaa 10 metrin ilmapistoolista ja hopeaa 25 metrin urheilupistoolista. 20 vuotta myöhemmin Pekingissä Salukvadze nappasi kolmannen ja toistaiseksi viimeisimmän olympiamitalinsa, pronssin 10 metrin ilmapistoolista. Salukvadze on lisäksi voittanut urallaan muun muassa kuusi MM-kultaa.

Kaikkien aikojen eniten olympiaosallistumisia on kanadalaisella esteratsastajamiehellä Ian Millarilla: kymmenet olympialaiset.


Lue myös:

    Uusimmat