5-vuotiaan lapsensa tapon yrityksestä syytetty äiti istui aulassa kasvot seinään päin – oikeudenkäynti päätettiin salata

Poliisi epäilee äitiä lapsensa tapon yrityksestä Porvoossa – MTV paikalla oikeudessa 2:33
Poliisi epäilee äitiä lapsensa tapon yrityksestä Porvoossa – MTV paikalla oikeudessa

Itä-Uudenmaan käräjäoikeus alkaa käsitellä tänään syytettä, jonka mukaan äiti yritti tappaa 5-vuotiaan lapsensa viime kesäkuussa Porvoossa.

Tapaus tuli poliisin tietoon, kun tarkastuskäynnillä olleet sosiaaliviranomaiset olivat nähneet asunnon ikkunasta, että lasta pahoinpideltiin.

Lapsi sai pahoinpitelystä vakavia vammoja, mutta on Itä-Uudenmaan poliisilaitoksen tiedotteen mukaan toipunut niistä hyvin.

Äiti on kertonut poliisille, ettei hänellä ole mitään muistikuvia tapahtumista.

Pahoinpitely päättyi vasta, kun paikalle hälytetty poliisipartio pääsi asuntoon rikkomalla ikkunan ja sai lapsen haltuunsa.

Äidille on tehty mielentilatutkimus.

Äiti yritti tappaa lapsensa Porvoossa – MTV tapahtumapaikalla 2:09
MTV vieraili tapahtumapaikalla viime kesänä.

MTV Uutiset seurasi istunnon alkua tässä artikkelissa. Oikeudenkäynti päätettiin pitää suljetuin ovin.

9.05 Istunto alkaa, eikä puheenjohtaja myönnä kuvauslupaa ennen julkisuuskysymysten käsittelyä. Oikeuden puheenjohtaja, käräjätuomari Tuuli Willgren passitti yleisön saman tien salin ulkopuolelle odottamaan ratkaisua julkisuuskysymykseen. Paikalla on jonkin verran median edustajia.

9.15 Syytetty odotti saliin pääsyä median kanssa samassa aulatilassa, mikä hänen syytteensä vakavuus huomioiden on hyvin poikkeuksellista. Hän käyttäytyi tyynesti, eikä hänen mukanaan näyttänyt olevan vartijoita tai poliiseja. Hänellä oli maski ja hän oli pukeutunut keltaiseen huppariin.

9.30 Syyttäjä Sanna Savolaisen mukaan syytetty on edelleen vangittuna. 

Heti teon jälkeen nainen vietiin ambulanssilla sairaalahoitoon, ja häntä pystyttiin kuulustelemaan vasta pitkän ajan jälkeen.

Oikeuden aulatilassa hän istui apaattisena kuvaajilta piilotellen. Hän käänsi lopulta kasvonsa kokonaan seinään päin.

9.36 Istunto jatkuu. Käräjäoikeuden mukaan uhrin, 5-vuotiaan pojan henkilöllisyys on salattava.

– Käräjäoikeus katsoo, että tässä asiassa on kyse niin vakavasta ja poikkeuksellisesta väkivaltarikoksesta, että uhrin henkilöllisyyden salaaminen on tapauksessa perusteltua, Willgren sanoo.

Julkistamisesta voisi käräjäoikeuden mukaan olla haittaa lapsen kehitykselle ja lisäksi salissa käsitellään erittäin arkaluonteisia tietoja.

Käräjäoikeuden linjauksen mukaan teko liittyy yksityiselämän arkaluonteisiin seikkoihin niin vahvasti, että koko istunto käsitellään yleisön läsnäolematta. Näin ollen kuvauslupaa salissakaan ei myönnetä.

Syytetty on pyytänyt, ettei myöskään puolustusasianajaja antaisi asiassa medialle kommentteja.

Näin ollen oikeussaliseuranta päättyy tähän. Oikeus antanee asiassa julkisen selosteen myöhemmin.

Lue myös:

    Uusimmat