Porvoossa 5-vuotiaan poikansa tapon yrityksestä epäiltyä naista ei ole vieläkään pystytty kuulustelemaan – näin naapuri kertoo dramaattisista tapahtumista

Äiti yritti tappaa lapsensa Porvoossa – MTV tapahtumapaikalla 2:09
Äiti yritti tappaa lapsensa Porvoossa – MTV vieraili tapahtumapaikalla, tämä kaikki tapauksesta tiedetään.

Poliisi ei ole vieläkään päässyt kuulemaan 5-vuotiaan lapsensa tapon yrityksestä epäiltyä kolmekymppistä naista. Vakava väkivallanteko tapahtui Porvoossa tiistaiaamuna 21. kesäkuuta.

– Nainen on edelleen sairaalahoidossa emmekä ole voineet kuulustella häntä. Varmasti vaadimme häntä jossakin vaiheessa vangittavaksi, kun tutkinta etenee, rikoskomisario Heidi Niemi Itä-Uudenmaan poliisista kertoo MTV Uutisille.

Väkivaltaisen teon uhriksi joutunut 5-vuotias poika sai teossa vakavat vammat, mutta hän on poliisin mukaan toipunut saamistaan vammoista hyvin. Lapsi on yhä sairaalahoidossa.

Ulkopuolinen ilmoitti hätäkeskukseen huolestaan

Poliisit hälytettiin paikalle Porvoon Huhtisiin viime viikon tiistaina noin kello 10.10. Ilmoituksen hätäkeskukseen oli tehnyt sosiaaliviranomainen.

– Sosiaaliviranomaiset olivat olleet tarkastuskäynnillä ja nähneet asunnon ikkunasta, kun lasta pahoinpideltiin. Tilanne saatiin päättymään vasta, kun paikalle saapunut poliisin partio pääsi sisälle asuntoon ikkunan rikkomalla ja saamalla lapsen haltuunsa, poliisi kertoi aiemmin tiedotteessa.

Sosiaaliviranomaiset olivat alun perin menneet paikalle, koska ulkopuolinen henkilö oli tehnyt huoli-ilmoituksen hätäkeskukseen. Hän oli ollut huolissaan naisesta ja lapsesta, mutta ei ollut ilmoittanut esimerkiksi konkreettisesta väkivaltatilanteesta.

Sosiaaliviranomaiset olivat väkivaltatilanteeseen havahduttuaan yrittäneet saada tilannetta loppumaan omin voimin, mutta tilanne päättyi vasta poliisin tultua.

Nainen huusi kovaa asunnossa

Naisen ja lapsen naapurit havahtuivat myös tilanteeseen. Naapuritalossa asuva Raija Sevilä oli kotonaan lukemassa kirjaa, kun hän kuuli kovaa huutoa.

– Menin parvekkeelle katsomaan ja näin, että talon edessä oli poliisiauto ja ambulanssi. Pian paikalle tuli myös toinen ambulanssi. Sisällä asunnossa epäilty nainen huusi kovaan ääneen englanniksi ja jollakin muulla kielellä, Sevilä kertoo.

Toinen naapuri näki jo hetkeä aiemmin, kun poliisit rikkoivat asunnon ikkunan ja menivät siitä sisään asuntoon. Yksi poliiseista nosti lapsen ulos ikkunasta ja vei hänet ambulanssiin.

– Poika oli veltto ja elottoman oloinen, naapuri kuvailee.

Hetken päästä molemmat ambulanssit lähtivät paikalta pois ja poika kuljetettiin sairaalaan.

Myös epäilty kuljetettiin sairaalaan

Poliisit pyysivät viereiseltä rakennustyömaalta avuksi työkaluja, joilla he saivat rikottua asunnon ikkunan. Sisällä asunnossa epäilty kolmekymppinen nainen huusi edelleen kovaan ääneen.

– Hän huusi ja kiroili englanniksi, Sevilä kertoo.

Kun ovi oli rikottu, poliisit menivät sisälle asuntoon. Pian tämän jälkeen epäillyn naisen huuto hiljeni ja hänet talutettiin asunnosta ulos käsiraudoissa.

– Nainen vietiin ensiksi poliisiautoon, mutta hetken päästä paikalle tuli taas ambulanssi, johon nainen siirrettiin. Kun nainen tuli ulos poliisiautosta, hänen jalkansa eivät kantaneet ja hän lyyhistyi maahan. Nainen nostettiin sitten paareilla ambulanssiin, naapuri kertoo.

Poliisi on kertonut aiemmin, että epäilty nainen kuljetettiin tapahtumapaikalta sairaalaan, missä hän on edelleen.

Rikoskomisario Niemi ei avaa vieläkään tekotapaa tarkemmin. Naisen epäillään kuitenkin tehneen vakavaa väkivaltaa lapselle ja yrittäneen surmata tämän. 

Lisäksi naista epäillään virkavallan vastustamisesta. Nimike liittyy tilanteeseen, jossa poliisit menivät asuntoon. Niemi ei halua avata näitäkään tapahtumia tarkemmin.

Naapurustoa tapaus on järkyttänyt syvästi. Epäilty äiti oli asunut pienen poikansa kanssa asunnossa noin vuoden ajan. He asuivat asunnossa kahdestaan.

– Onhan tämä ollut valtava järkytys ja erityisesti, kun selvisi, että uhri on tämä pieni poika. Olin nähnyt äitiä ja poikaa aiemmin, mutta emme olleet juuri jutelleet, Sevilä sanoo.

Lue myös:

    Uusimmat