5 vinkkiä onnistuneeseen matkaan lapsen kanssa

Hiihtoloman aikaan on taas hyvä muistutella mieleen, miten reissaaminen onnistuu pienen matkalaisen kanssa. Tässä viisi perusohjetta.

1. Valmistaudu. Kerro lapselle ajoissa minne mennään ja mitä tapahtuu, kuinka monta taukoa pidetään tai lentokoneella matkustettaessa kentällä ja koneessa olemisen eri vaiheet. Valmistaudu itse pysymään rauhallisena ja tyynenä, aikuisen mieliala tarttuu lapseenkin.

2. Vähän riittää. Pienen tuntuiset asiat saattavat olla lapselle elämys. Matkan kohokohdaksi voi muodostua huoltoaseman leikkipaikka tai lentokentällä nähty matkalaukkuhihna. Pienen lapsen päänmenoksi ei siis kannata tehdä suuria suunnitelmia, pienetkin poikkeamat arkirutiineista ja rentojen vanhempien seura riittää.

3. Eväät ja lelut. Ota mukaan eväitä ja viihdykettä. Jos matka on pitkä, kannattaa eväiksi miettiä muutakin kuin karkkia, esimerkiksi lihapullat, vihanneslohkot, leipäjuustopalat ovat helposti mukana kulkevaa syötävää, joka ei sotke (ainakaan tolkuttomasti).

4. Pakkaa järkevästi. Sata pientä nyssäkkää on hankala pitää tallessa. Ota mukaa yksi iso reppu, näin saat kaksi kättä vapaaksi, kun liikutte. Eväät ja lelut voivat olla erilisissä pussukoissa, kunhan kokonaisuus mahtuu myös samaan kassiin.

5.Älä unohda itseäsi. Kun aikuinen voi hyin, lapsikin voi hyvin. Varaa viihdykettä ja eväitä myös itsellesi. Vaihtovaatteet saattavat olla hyvä idea myös aikuisille, pienissä tiloissa syödyt eväät saattavat levitä laajalle.

MTV3

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja