5 vinkkiä jouluostoksille – näin löydät parhaat lahjaideat huokeimpaan hintaan

Joululahjojen hankinta on juuri nyt kuumimmillaan, ja veronpalautukset tarjoavat monelle lisäbudjettia lahjojen hankintaan. Hintavertailupalvelu Hintaopas.fi:n joulun hittituotteiden kärkipäähän pääsevät pelikonsolit, kaiuttimet ja kuulokkeet. Viime hetken shoppailijat saattavat napata lahjat parhaaseen hintaan.

Veronpalautukset kilahtavat tilille 11. joulukuuta ja usein joululahjat hankitaankin tämän palautuspotin turvin. Veronpalautuspäivä näkyy myös puolueettoman hintavertailupalvelu Hintaoppaan hauissa.

– Parina menneenä vuonna veronpalautuspäivän jälkeinen päivä on näkynyt piikkinä sivukävijöiden määrässä. Toinen ryntäys nähdään välipäivien alennusmyyntien aikaan, kertoo Hintaopas.fi:n maajohtaja Liisa Matinvesi-Bassett.

Hintaopas on tutkinut myös hintojen käyttäytymistä joulunalusviikkoina. Viime vuonna hinnat olivat edullisimmillaan 15.-17. joulukuuta.

– Tämän jälkeen hinnat kohosivat taas, mutta putosivat viime tipassa ostoksia tekevien onneksi 22.-23. joulukuuta. Halvimmillaan tuotteet olivat kuitenkin jouluaattona. Joululahjaostoksilla hintavertailun tarve korostuu, sillä vaikka useilla tuotteilla hinnat alenevat joulua kohti mentäessä, esimerkiksi lastentarvikkeet ja lelut -kategoriassa hinnat ovat sen sijaan nousseet, Matinvesi-Bassett jatkaa.

Tämän vuoden suosituimmiksi kategorioiksi ennustetaan pelejä ja konsoleita, kaiuttimia ja kuulokkeita sekä keittiö ja kotitalous -ryhmää. Joulun hittituotteeksi povataan Sony PlayStation 4 Pro 1 TB -pelikonsolia, toiselle sijalle Nintendo Switch -konsolia ja kolmanneksi JBL Charge 3 -kaiutinta.

– Lahjaostoksia tehdessä kannattaa vertailla hintoja eri kauppojen välillä. Esimerkiksi Sony PlayStation 4 Pro 1 -pelikonsolin kohdalla hintaero edullisimman ja kalleimman kaupan välillä on 124,40 euroa ja Nintendo Switchin kohdalla hintaeroa on jopa 238,16 euroa, Matinvesi-Bassett opastaa.

Parhaat vinkit jouluostoksille

  1. Jos joulunajan ruuhkat kivijalkakaupoissa kauhistuttavat, rennoin keino on tehdä joululahjaostokset verkkokaupoissa kotoa käsin. Hintaoppaan avulla vertaat, mistä verkkokaupasta saat lahjan edullisimpaan hintaan ja hintahistoria-ominaisuus näyttää, mikä on paras ajankohta lahjanhankintaan.
  2. Ole tarkkana verkkokauppojen toimitusajoissa, jotta lahjat kerkeävät saapua ajoissa. Useissa verkkokaupoissa tuotteet on tilattava viimeistään 19. joulukuuta, jotta ne saapuvat jouluksi. Myös useiden kauppojen tarjoama click & collect -palvelu on toimiva; varaa tuotteet verkkokaupasta ja nouda itse haluamastasi myymälästä.
  3. Jos tykkäät kierrellä myymälöissä katselemassa joululahjoja, on Hintaoppaan mobiilisovellus ja sen hintaskanneri kätevä apuväline. Hintaskannerilla voit lukea tuotteen viivakoodin ja sovellus näyttää, saatko tuotteen jostain muualta halvemmalla.
  4. Onko joululahjabudjetti selvillä, mutta lahjaideat kadoksissa? Kannattaa kokeilla Hintaoppaan joululahjasuodatusta. Ideasivulla voit etsiä lahjoja oman budjettisi puitteissa ja etsiä sopivat joululahjat tekniikkaintoilijalle, lapselle, kokkaajalle tai pelaajalle.
  5. Joulun jälkeiset alennusmyynnit alkavat heti pyhien jälkeen ja osa jättää myös lahjahankintoja joulun jälkeiseen aikaan. Hintaopas kokoaa joulun välipäivien alennusmyynnit kätevästi yhdelle sivulle.

Hintaopas ennustaa: joulun 2018 suosituimmat kategoriat

Hintaopas ennustaa: joulun 2018 suosituimmat tuotteet

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja