5 vinkkiä: Flunssakauden tehokkaimmat niksit, nämä toimivat taatusti!

Flunssakausi on täällä jälleen! Pahimmat vaivat voi kuitenkin onnistua välttämään, kunhan muistaa olla tarkka ja toimia ennakoivasti. 

Kylmien ilmojen saapuessa saapuvat myös vuotavat nenät ja kurkkukivut. Näiden vinkkien avulla selviät flunssakaudesta mahdollisimman vähällä. 

1. Luota auringonhattu-uutteeseen

Auringonhattu-uute on yksi luontoäidin toimivimpia lääkkeitä flunssaa vastaan: sekoita uutetta pieneen määrään vettä ja nauti heti, kun tunnet ensimmäiset oireet,

Aine on pahaa, mutta taatusti toimivaa. 

2. Sinkki-imeskelytabletit auttavat tutkitusti

Muun muassa Helsingin yliopiston tekemän tutkimuksen mukaan sinkki nimenomaan imeskeltynä lyhentää flunssan kestoa, vähentää lihaskipua ja auttaa kipeään kurkkuun. 

3. Pese käsiäsi!

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen mukaan yksi toimivimpia keinoja välttää flunssatartunta on edelleen sama tuttu: pese kädet kunnolla ja usein.

Ennakoi flunssakauden tartunnat ja muista pestä käsiäsi useammin kuin normaalisti: Älä pese käsiä vain vessareissun jälkeen vaan aina ennen ruokailua ja esimerkiksi kotiin tullessasi. 

4. Kiinnitä huomiota elintapoihisi

Parempi vastustuskyky on monen asian summa ja kehittyy paremmaksi ajan kuluessa, mutta koskaan ei ole liian myöhäistä aloittaa: syö paljon värejä ja ravintorikasta ruokaa, joka auttaa kehoasi puolustautumaan pöpöjä vastaan. Erityisesti paljon C-vitamiinia sisältävät ruoat ovat tärkeitä. 

Jos et vielä harrasta liikuntaa, aloita! Jo säännölliset kävelylenkit tekevät ihmeitä vastustuskyvyllesi ja energiatasollesi. 

5. Kun tunnet ensioireet, reagoi heti

Jos sairastut, reagoi heti, kun kurkkuasi jo hieman kutittaa: ota auringonhattu-uutetta ja mene lepäämään. Ennakointi voi lyhentää taudin kestoa huomattavasti ja vaikka et onnistunut välttämään flunssaa, pääset ainakin helpommalla. 


Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja