Mainos

5 syytä pitää sometauko: Nämä asiat tapahtuvat, kun pysyt poissa Facebookista

Sosiaalinen media vaikuttaa hyvinvointiisi enemmän kuin arvaatkaan. Listasimme viisi asiaa, jotka tapahtuvat, jos pysyttelet poissa Facebookista. 

Olisiko aika pitää sometaukoa loman ajan? Sosiaalinen media muokkaa tutkitusti aivojamme vaikuttaen muun muassa keskittymiskykyymme ja kärsivällisyyteen, minkä lisäksi puhelimen jatkuva selaaminen vaikuttaa ylipainon kertymiseen ja jopa niskasi muotoon, sillä jatkuva kumartelu ja staattisen asennon pitäminen vaikuttavat kehoosi. 

Nämä asiat tapahtuvat, kun pysyttelet erosta puhelimestasi hetken aikaa:

1. Olet tehokkaampi

Kuvittele, miten paljon saisit aikaan, jos hyödyntäisit sosiaaliseen mediaan käyttämäsi ajan johonkin muuhun?

Sen lisäksi, että sosiaalisen median äärelle on helppoa uppoutua ja unohtaa ajan kuluminen, se keskeyttää meidät jatkuvasti – vai kuinka monta kertaa päivässä käyt lukemassa saapuneet viestisi ja katsomassa, kuka tykkäsi kuvastasi? 

2. Elät elämääsi

Miksi muistat lapsuudestasi niin paljon asioita, mutta viimeiseltä kymmeneltä vuodelta sinulla ei ole yhtä mieleenpainuvia muistikuvia? 

Kun teemme jotain ensimmäistä kertaa, se painaa mieleemme voimakkaan jäljen, josta syntyy muisto. Jos jokainen päiväsi on samanlainen, et tule luoneeksi uusia muistoja, sillä et tee mitään uutta – toisin sanoen vain elät elämääsi eteenpäin ilman, että siitä jää mieleesi minkäänlaista kuvaa. 

Millaisia muistoja luulet jäävän hetkistä, joina selasit Facebookia kännykälläsi?

3. Pidät itsestäsi enemmän

Tutkimuksen mukaan sosiaalinen media vaikuttaa siihen, miten näemme itsemme – eikä vaikutus suinkaan ole positiivinen. Kun selaamme ystäviemme päivityksiä vertaamme heitä itseemme ja omaan elämäämme ja koska sosiaalisessa mediassa on helppoa kaunistella totuutta, oma elämämme näyttäytyy huonossa valossa aina ulkonäöstä kodin sisustukseen, lomakuviin, rakkaussuhteisiin ja perheeseen. 

4. Sinulla on yhtäkkiä enemmän aikaa

Sosiaalinen media nielaisee helposti aikaasi enemmän, kuin olet suunnitellut. Yksi tapa välttää tämä on päättää jo etukäteen kuinka kauan aiot olla somessa ja asettaa herätyskello soimaan, kun aika on loppunut. 

5. Sinusta tulee älykkäämpi

Tutkimusten mukaan runsas sosiaalisen median ja muun netin käyttö voi vähentää aivojen harmaata ainetta, jossa tapahtuvat muisti, ajattelu, tunteet ja puhe. Tietokoneen käyttö rasittaa aivojamme varsin yksipuolisesti, sillä toimiakseen hyvin ne tarvitsevat treeniä – siis erilaisten asioiden tekemistä. 

Lähteet: Lifehack, Yle

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.