5 liikettä, jotka muuttavat vartalosi muotoja pysyvästi – tee näitä salilla!

Toivotko saavasi salitreenillä aikaan näkyviä muutoksia vartalossasi? Listasimme viisi liikettä, joiden avulla kiinteytyminen on helppoa.

Tietyt liikkeet toimivat tehokkaasti vartalonmuokkaajana, jos jaksat tehdä riittävästi toistoja ja teet kaikki liikkeet kunnolla loppuun asti.

Muista, että muilla elämäntavoilla on yhtä lailla merkitystä pysyvän muutoksen aikaansaamisessa: muokkaa ruokavaliotasi aktiiviselle treenaajalle sopivaksi. On erityisen tärkeää muistaa juoda riittävästi vettä ja syödä vähärasvaisia, proteiinipitoisia aterioita. 

1. Hyppynaru

Hyppynarulla hyppiminen kuluttaa helposti valtavan määrän kaloreita. Lisäksi se on hyvää kehonhallintaharjoittelua. Puolen tunnin hyppely kuluttaa jo melkein 400 kaloria koostasi riippuen.

Hauskinta hyppynarutreenaamisessa on, että voit tehdä sitä kesken päivän vaikka omalla pihallasi lastesi kanssa. Hyppynaru kulkee myös mukavasti laukussa. Pakkaa hyppynaru mukaan piknikille, ja pidä reipas hyppysessio ennen eväiden syömistä. 

2. Kyykyt

Kyykyt vahvistavat tehokkaasti koko vartalon lihaksia samalla iskulla. Pidä käsissäsi pieniä painoja. Tee ainakin kolme kertaa kymmenen kyykyn sarjoja.

Kokeile myös tätä: pidä käsissäsi painoja ja kyykisty siten, että polvesi ovat noin 90 asteen kulmassa. Pysy asennossa mahdollisimman pitkään. Vapauta sitten. Reisilihaksesi joutuvat kunnolla töihin!

3. Punnerrukset

Suurin osa liikuntaharrastuksen aloittelijoista jättää punnerrukset mielellään välistä. Punnerrukset ovat todellinen koettelemus huonoon kuntoon ajautuneille. Niitä ei kannata pelätä, sillä kerran aloitettuasi kehityt liikkeen tekemisessä todella nopeasti.

Aloita punnerrusten tekeminen kevyesti pitämällä polvia maassa ja käsiä patjan päällä. Kiinnitä alusta saakka huomiota siihen, että teet liikkeen oikein. Selkäsi kuuluu olla mahdollisimman suorassa ja jämäkässä asennossa. Selkä ei saa olla yhtään notkolla.

Punnerra aluksi 8-10 toiston sarja, lepää hetki ja toista sitten. Punnerrukset tuntuvat ensi alkuun todella inhottavalta, mutta siihen on syynsä: punnerrukset vaativat voimaa ja kuntoa koko keholta. Juuri tästä syystä niitä kannattaa tehdä! Punnerrukset vahvistavat nopeasti koko kehoasi ja parantavat ryhtiäsi.

4. Askelkyykyt

Askelkyykyt tuntuvat ensi alkuun todella rankalta, mutta juuri siksi ne tehoavat mielettömän hyvin. Kierrä kuntosalin jumppasalia pienet painot käsissäsi askelkyykyillä. Tee ensin kymmenen askelkyykkyä, viisi molemmilla jaloilla. Lepää muutama sekuntia ja toista sitten. Toista sarja ainakin kolme kertaa. Kasvata painojen kokoa heti, kun siltä tuntuu. Huomaat tulokset ripeästi!

Vinkki: Askelkyykkyjä voi tehdä muuallakin kuin kuntosalilla. Tee niitä omalla pihallasi tai puistossa.

5. Juokseminen

Mikään ei muuta vartaloa hoikempaan suuntaan tehokkaammin kuin juokseminen. Aloita juokseminen rohkeasti, vaikka et olisi koskaan aiemmin tehnyt sitä. Homma helpottuu heti ensimmäisen kerran jälkeen huomattavasti.

Aloita muutaman kilometrin kevyellä juoksulla. Ajalla ei ole niin paljon väliä, kunhan pidät itsesi juoksussa koko ajan. Juokseminen hoikistaa jalkojasi, vahvistaa peruskuntoasi ja saa sinut laihtumaan nopeasti. Vaikka jaksaisit juosta ensimmäisellä lenkillä vain kymmenen minuuttia putkeen, tiedät ainakin, että ensi kerralla jaksat juosta viisi minuuttia pidempään.

Jos maastoon lähteminen ei innosta, juokseminen onnistuu toki myös kuntosalin juoksumatolla.

Katso myös BB-juontaja Mari Sainion jumppavinkki:

 

Lue myös:

    Uusimmat