Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

5 keinoa täydelliseen dippiin – paljon proteiinia!

Oliiviöljy ja pinjansiemenet sopivat erinomaisesti hummuksen seuralaiseksi.
Oliiviöljy ja pinjansiemenet sopivat erinomaisesti hummuksen seuralaiseksi.Shutterstock
Julkaistu 03.04.2014 08:13

Hummuksen tekeminen on sinänsä yksinkertaista, koska tarvittavia ainesosia on vain muutama kappaletta ja välineiksi riittävät vain kattila ja tehosekoitin. Hummuksesta saa silti pienillä kikoilla entistäkin paremman makuista.

Lue vinkkimme täydellisen hummuksen valmistukseen!

1. Hummus on parempaa hieman lämpimänä, kuin jääkaappikylmänä. Lämmitä hummusta mikrossa tai liedellä ennen nauttimista.

2. Hummuksesta voi tulla helposti liian paksua ja kokkareista. Saat hummuksesta pehmeää ja juoksevaa näin: Ota talteen reilu kupillinen kikherneiden keitinvedestä. Pidä keitinvesi kattilassa, niin se pysyy kuumana sillä aikaa, kun sekoitat blenderissä muut ainesosat keskenään. Lorauta vettä hummuksen joukkoon ja sekoita uudestaan. Tee näin niin monta kertaa, kunnes hummus on lämmintä ja sopivan löysää.

3. Maista hummusta ennen tarjoilua. Jos se on mielestäsi liian mietoa, ropsauta joukkoon lisää juustokuminaa ja sekoita blenderissä. Juustokuminan aromi on olennainen osa maukasta hummusta. Älä myöskään unohda suolaa, joka nostaa hummuksesta esiin kikherneiden ja mausteiden maun.

4. Käytä hummuksen valmistuksessa laadukasta oliiviöljyä. Halpa oliiviöljy maistuu läpi hummuksesta.

5. Tarjoile hummus laakealta, pieneltä lautaselta. Esimerkiksi teeleipälautanen käy mainiosti. Ripottele valmiin hummuksen päälle pinjansiemeniä tai seesaminsiemeniä reilusti. Lorauta päälle tilkka oliiviöljyä. Oliiviöljy korostaa hummuksen makua, ja tekee siitä silkkisentuntuisen suussa.

Resepti: Hummus, kikhernedippi

(MTV LIFESTYLE)

Lisää aiheesta:

Edullinen ja jätettä vähentävä vaihtoehto nyhtöpossulle – uskallatko kokeilla nyhtöbanaania?Raparperirisotto – lempeän kirpsakka sesonkiherkkuUskomattoman mehukasta broilerin rintafilettä – nerokas suolakikka takaa onnistuneen lopputuloksen Supermehevää broileria joka kerta! Näillä vinkeillä onnistut taatustiHummeri Thermidor - helppoa luksusta, eikä niin kallistakaanNyt on kuumaa! Terveellinen superjuoma korvaa kahvin ja antaa energiaa koko päiväksi
Lifestyle

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • 20:04
    Koirat

    Kolme yllättävää faktaa koirien älykkyydestä – "Äärimmäisen vaikea nähdä koirasta"

  • 19:30
    Nuoret

    Positiivisia uutisia: Nuorilla pyyhkii aiempaa paremmin

  • 19:23
    Ikääntyminen

    Eliniän kasvu hidastuu – ennusteet satavuotiaaksi elämisestä uusiksi

  • 18:58
    iPhone

    Tuoreesta iPhonesta saa pulittaa jopa 2 500 euroa – asiantuntijalta tyrmäys

  • 17:11
    Ravintolat

    Legendaarinen texmex-ravintola yrityssaneeraukseen