5 keinoa täydelliseen dippiin – paljon proteiinia!

Hummuksen tekeminen on sinänsä yksinkertaista, koska tarvittavia ainesosia on vain muutama kappaletta ja välineiksi riittävät vain kattila ja tehosekoitin. Hummuksesta saa silti pienillä kikoilla entistäkin paremman makuista.

Lue vinkkimme täydellisen hummuksen valmistukseen!

1. Hummus on parempaa hieman lämpimänä, kuin jääkaappikylmänä. Lämmitä hummusta mikrossa tai liedellä ennen nauttimista.

2. Hummuksesta voi tulla helposti liian paksua ja kokkareista. Saat hummuksesta pehmeää ja juoksevaa näin: Ota talteen reilu kupillinen kikherneiden keitinvedestä. Pidä keitinvesi kattilassa, niin se pysyy kuumana sillä aikaa, kun sekoitat blenderissä muut ainesosat keskenään. Lorauta vettä hummuksen joukkoon ja sekoita uudestaan. Tee näin niin monta kertaa, kunnes hummus on lämmintä ja sopivan löysää.

3. Maista hummusta ennen tarjoilua. Jos se on mielestäsi liian mietoa, ropsauta joukkoon lisää juustokuminaa ja sekoita blenderissä. Juustokuminan aromi on olennainen osa maukasta hummusta. Älä myöskään unohda suolaa, joka nostaa hummuksesta esiin kikherneiden ja mausteiden maun.

4. Käytä hummuksen valmistuksessa laadukasta oliiviöljyä. Halpa oliiviöljy maistuu läpi hummuksesta.

5. Tarjoile hummus laakealta, pieneltä lautaselta. Esimerkiksi teeleipälautanen käy mainiosti. Ripottele valmiin hummuksen päälle pinjansiemeniä tai seesaminsiemeniä reilusti. Lorauta päälle tilkka oliiviöljyä. Oliiviöljy korostaa hummuksen makua, ja tekee siitä silkkisentuntuisen suussa.

(MTV LIFESTYLE)

Lue myös:

    Uusimmat