5 helppoa vinkkiä – aloita painonpudotus nyt!

Haluatko päästä alkuun kilojen karistamisessa? Näillä vinkeillä saat painonpudotuksen käyntiin!

Täydellistä elämänmuutosta on vaikea tehdä yhdellä kertaa, mutta jo pienillä muutoksilla pääset hyvään alkuun. Kokeile seuraavia yksinkertaisia keinoja!

Aloita päiväsi kaurapuurolla:Journal of the American College of Nutrition -lehdessä julkaistiin tutkimus, jonka mukaan kaurapuuro pitää nälän paremmin ja kauemmin poissa kuin kauramurot. Tutkijat epäilevät muun muassa kaurapuuron koostumuksen ja kuitumäärän vaikuttavan kylläisyyden tunteeseen.

Älä syyllisty: Appetite-lehdessä julkaistun tutkimuksen mukaan itsensä syyllistyminen herkuttelusta voi tehdä hallaa painonpudotukselle. Ne tutkimukseen osallistuneet, jotka kokivat huonoa omaatuntoa kakkupalan syömisestä, epäonnistuivat todennäköisemmin laihdutustavoitteessaan kuin kakusta nauttineet. Älä siis koe huonoa omaatuntoa, jos sorrut syömään rivin suklaata.

Unohda vaaka: Vaa'an lukemat menevät ylös ja alas jo vuorokaudenkin sisällä ja se saattaa haitata motivaatiotasi. Keskity mieluummin terveellisiin elämäntapoihin, älä punnitukseen. Näin kilot putoavat todennäköisemmin, väittää Zurichin yliopistossa tehty tutkimus.

Älä juo kilokaloreita: Noin 37 prosenttia keskivertoihmisen päivittäin nauttimista nestemäisistä kilokaloreista tulee sokerilla makeutetuista juomista, kertoi American Journal of Clinical Nutrition -lehdessä julkaistu tutkimus vuonna 2009. Limujen ja alkoholijuomien sijaan pysyttele mieluummin vedessä, makeuttamattomassa jääteessä ja vähärasvaisessa maitokahvissa.

Välttele mässäilyä iltaisin: Nortwesternin yliopiston tekemän tutkimuksen mukaan ne, jotka syövät päivällisen vasta iltakymmeneltä, syövät päivän mittaan 248 kilokaloria enemmän kuin ne, jotka syövät päivällisen jo aiemmin. Päivällisen ajankohta ei kuitenkaan ole pääsyy painonnousuun, vaan se, että iltamyöhään tehdyt valinnat, kuten telkkarin edessä napostellut sipsit, ovat usein epäterveellisempiä kuin päivällä tehdyt.


(MTV LIFESTYLE)

Lue myös:

    Uusimmat