5.9. Kylmäsavuporovuoka ja luumuja myslikuorrutuksella

Kylmäsavuporovuoka

  • 250 g kylmäsavuporoa (palana)
  • 200 g lanttua
  • 200 g naurista
  • 6 isoa perunaa
  • 150 g palsternakkaa
  • uunivuoan voiteluun
  • hieman öljyä
  • 2 dl kermaa
  • 2 dl hyvää lihalientä
  • 4 rkl piparjuurta
  • mustapippuria
  • suolaa

Suikaloi poro ja juurekset. Nostele ne voideltuun uunivuokaan kerroksittain. Sekoita kerman joukkoon lihaliemi, raastettu piparjuuri ja mausteet. Kaada kerma vuokaan. Paista 170 asteessa noin 1 h. Anna vuoan vetäytyä hetki ennen tarjoilua folion alla. Tämä ruoka vain paranee uudelleen lämmitettäessä!

Luumuja myslikuorrutuksella

  • 4-6 kypsää luumua
  • 4 rkl fariinisokeria
  • 1 appelsiinin puristettu mehu
  • 1 tl kanelia
  • Päällinen:
  • 2 dl mysliä
  • 0,5 dl mantelilastuja
  • 1 dl sulatettua voita
  • 2 rkl sokeria

Pilko luumut. Kuumenna fariinisokeria pannulla hetki että se rupeaa sulamaan. Lisää joukkoon pilkotut luumut, appelsiinin mehu ja kaneli. Paista hetki. Nosta luumut tarjoiluastioihin. Valmista päällinen. Sekoita mysli, mantelilastut, sokeri ja sulanut voi keskenään. Nosta luumujen päälle ja tarjoile heti. Jos tarjoiluastiasi on kuumuuden kestävä voit nostaa ne hetkeksi uuniin grillivastuksen alle niin, että pinta ruskistuu.

Reseptit: Sanna Miettunen

Lue myös:

    Uusimmat