5.2. Sienilasagne

  • 1 pkt lasagnelevyjä
  • 300 g herkkusieniä tai metsäsieniä
  • 2 sipulia
  • loraus ruokaöljyä
  • 60 g voita
  • 60 g vehnäjauhoja
  • 1 l maitoa
  • mustapippuria
  • muskottipähkinää
  • 1 kesäkurpitsa
  • 2 paprikaa
  • 3 tomaattia
  • 100 g aurinkokuivattuja tomaatteja
  • suolaa
  • pippuria
  • 2 tl kuivattua basilikaa

Valmista ensiksi sienikastike. Hienonna sienet pieniksi paloiksi sekä kuutioi sipuli. Kuullota niitä pannulla kuumassa öljyssä hetki. Siirrä pannu sivuun ja anna paistoksen jäähtyä hetki.

Sillä aikaa sulata voi kattilassa ja lisää jauhot. Kypsennä muutaman minuutin ajan ja lisää maito hyvin sekoittaen. Lisää suolaa, mustapippuria sekä muskottipähkinää. Anna kastikkeen suurustua hiljaisella lämmöllä n. 5 min ajan ja lisää lopuksi sienipaistos maitokastikkeen joukkoon.

Siivuta pesty kesäkurpitsa sekä paprikat ja kuullota niitä hetki pannulla. Sekoita kulhossa edelliset sekä siivutetut tomaatit. Mausta ne hyvin suolalla, pippurilla ja basilikalla.

Kaada kastiketta uunivuoan pohjalle ja lado päälle lasagnelevyjä. Levitä niiden päälle vuorostaan kasviksia joiden päälle kastiketta. Jatka kerrosten tekoa samalla tavalla kunnes kaikki raaka-aineet on käytetty. Kypsennä lasagne uunissa 200 asteessa 45 min ajan.

Reseptit: Alex Nurmi

Lue myös:

    Uusimmat