5.2.2004 Samulin sipulisoppa ja vuohenjuustoleivät (4 annosta)

Sipulisoppa

3 keltasipulia
1 punasipuli
1/2 purjosipuli
n. 1/2 l kanalientä/vettä
3 rkl voita
1 laakerinlehti
suolaa ja pippuria
kuivattua timjamia
Pilko sipulit hienoiksi viipaleiksi. Lisää voi ja sipulit kattilaan ja hauduta niitä miedolla lämmöllä n. 15 min. Lisää kanaliemi, timjami ja laakerinlehti, kiehauta kerran ja anna hautua kannen alla kunnes sipuli on täysin kypsää. Mausta suolalla ja pippurilla.

Vuohenjuustoleivät

n. 200 g vuohenjuustoa
4 siivua paahtoleipää
hunajaa
suolaa ja pippuria

Vuohenjuustoleivät: Leikkaa vuohenjuusto 4 viipaleeksi. Laita juustopalat paahtoleiville. Sivele juuston pinta kevyesti hunajalla ja mausta suolalla ja pippurilla. Laita vuohenjuustoleivät 200 C uuniin kunnes juuston pinta on kullankeltainen. Annostele keitto kulhoihin ja tarjoa juustoleivät keiton pinnalta/erikseen. Myös vihreä salaatti sopii lisäkkeeksi keitolle.

Resepti: Samuli Wirgentius

Lue myös:

    Uusimmat