Mainos

45 minuuttia: Hoivakotikohu paisuu – onko kyse jo kidutuksesta?

45 minuuttia -ohjelma kertoi viime viikolla Hoivapalvelu Lindan Hoivakoti Yläsepästä tehdystä kantelusta, joka on selvittelyn alla Etelä-Suomen aluehallintovirastossa. Kantelussa kerrotaan esimerkiksi vanhusten likaisuudesta, ruuan vähäisyydestä ja hoitajien puutteesta.

Viime viikon ohjelman jälkeen toimitukseen on tihkunut uusia vinkkejä koskien hoivakodin toimintaa. Entiset työntekijät ovat aktivoituneet. Illan ohjelmassa on luvassa uusia yllättäviä käänteitä.

Hoivakodin johto on kiistänyt julkisuudessa kaikkien väitteiden paikkansapitävyyden.

Suomen lähi- ja perushoitajaliiton Superin puheenjohtaja Silja Paavolan mukaan Yläsepässä ei ole kohdeltu ihmisarvoisesti vanhuksia.

– Jos on näin törkeätä, niin voidaan oikeasti oikeasti ajatella , että onko se tietynasteista kidutusta? Silloinhan meillä on EU:ssa toisenlaiset organisaatiot, jotka sitä käy selvittämässä, täräyttää Paavola.

Hoitaja irtisanoutui epäkohtien vuoksi

45 minuuttia -ohjelmaan otti yhteyttä kuusi vuotta sitten puolen vuoden ajan hoivakodissa työskennellyt hoitaja, joka ei ole sen jälkeen pystynyt työskentelemään yksityisessä hoivakodissa.

Hoitajan kertomus on karua kuultavaa.

Olivatko sinun mielestäsi vanhukset nälkäisiä? Olivat nälkäisiä. Miten se ilmeni siellä? Mulla on jäänyt mieleen yksi mummeli, joka tuli rollaattorin kanssa avokeittiöön ruokaa hakemaan. Johtajatar tönäisi hänet pois eikä antanut mitään.

Kyllä siihen puututtiinkin, mutta hän on hirveen voimakas persoona, pelottava ihminen.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.