41-vuotiaana kuolleen Chester Benningtonin päihdeongelmat alkoivat jo teininä: ”Minun piti joko lopettaa juominen tai kuolla”

Linkin Park -yhtyeen solisti Chester Bennington löydettiin kuolleena torstaina 20. heinäkuuta Los Angelesissa. Poliisin mukaan Bennington riisti itseltään hengen.

Chester Bennington kertoi avoimesti kärsineensä vaikeista päihdeongelmista läpi elämänsä. Benningtonin vanhemmat erosivat, kun hän oli 11-vuotias. Nuori poika löysi huumeet jo tuolloin.

Taustalla painoi myös lapsena koettu hyväksikäyttö. Bennington kertoi avoimesti, että vanhempi mies käytti häntä seksuaalisesti hyväkseen, kun hän oli 7-vuotias. 

Teinivuosinaan Bennington käytti metamfetamiinia, marihuanaa, kokaiinia ja happoja.

– Saatoin ottaa 11 annosta happoa päivästä. Käytin happoa niin paljon, että yllätyin pystyessäni yhä puhumaan. Saatoin polttaa vähän crackia, ottaa vähän metamfetamiinia ja odottaa että pääni menee sekaisin. Sen jälkeen poltin oopiumia rauhoittuakseni, Bennington kuvaili kierrettään joulukuussa 2016. 

– Painoin tuolloin 50 kiloa. Äitini sanoi, että näytän siltä kuin olisin keskitysleirillä. Aloin polttaa marihuanaa vieroittuakseni muista huumeista. Kun mieleni teki huumeita, poltin pilveä.

Benningtonin ongelmat nostivat päätään uudelleen, kun hän erosi ensimmäisestä vaimostaan. Mies kirjoitti pääasiassa Linkin Parkin kappaleet ja hän on kertonut, että lukuisat hitit kertovat hänen kamppailustaan addiktiota vastaan. Esimerkiksi yksi yhtyeen ensimmäisistä hiteistä, vuonna 2000 ilmestynyt Crawling, avaa Benningtonin ongelmia.

– Laulu kertoo siitä, miten en hallitse itseäni huumeiden tai alkoholin suhteen, hän myönsi.

Lopulta Benningtonin bändikaverit pyysivät miestä hakemaan apua ongelmiinsa vuonna 2006. 

– Minun piti joko lopettaa juominen tai kuolla. Puhuin kundien kanssa ja he kertoivat minulle tunteistaan. En tiennyt, että olin ollut niin kammottava. Tiesin, että minulla on ongelmia alkoholin ja huumeiden kanssa, ja että henkilökohtainen elämäni oli ajoittain hullua, mutta en ajatellut vaikuttavani niin raskaasti muidenkin elämään.

– He sanoivat, että minussa oli kaksi eri puolta, Chester ja sen v*itun kaveri. En halunnut olla se kaveri.

Linkin Park -yhtyeen solisti oli kuollessaan 41-vuotias. Häntä jäävät kaipaamaan puoliso ja kuusi lasta.

Lähde: Heavy

Lue myös:

    Uusimmat