4-vuotias sai McDonald'sin nugetista palovamman, perheelle satojen tuhansien korvaukset – "Kohtuuttoman ja vaarallisen kuumia"

Amerikkalaisperhe sai satojen tuhansien korvaukset, koska McDonald'sin nugetti poltti heidän 4-vuotiaan tyttärensä ihoa.

Amerikkalaisperhe sai huomattavat korvaukset niin sanotussa McDonald'sin nugettitapauksessa. Broward Countyn oikeusistuin määräsi perheelle 800 000 dollarin eli noin 714 000 euron korvauksen palovammasta, jonka kananugetti aiheutti, kertoo CNN.

Perhe vaati korvauksia oikeusteitse. Käsittely alkoi jo 2019. Philana Holmesin ja Humberto Caraballo Estevezin tytär Olivia, 4, sai kivuliaan vamman, kun kananugetti putosi pakkauksesta hänen syliinsä.

Olivia alkoi kirkua autossa

Holmes oli ostanut tyttärelleen lasten Happy Meal -aterian autokaistalta Floridassa ja lähtenyt ajamaan samalla, kun lapsi sai nugetit. Nugetit kuitenkin putosivat.

Holmes kertoi NBC Miamille, että pian ruoan saatuaan Olivia alkoi kirkua autossa. Holmes katsoi takapenkille ja ymmärsi ruokien kaatuneen; hän ajoi tien sivuun.

Tilanteessa yksi nugetti jäi jalan ja lastenistuimen väliin eikä Holmes kyennyt heti poistamaan sitä, koska tyttö oli vöissä, joiden avaaminen vei aikaa. Nugetti oli niin kuuma, että Olivia sai ikävän palovamman. 

Perheen mukaan kananugetit olivat "kohtuuttoman ja vaarallisen kuumia". Iho nugetin ympärillä paloi, ja lapselle jäi myös arpi. Perheen mukaan ravintolan olisi pitänyt ymmärtää varoittaa, ettei tuote sovi käsiteltäväksi. 

Olivian tarina levisi moniin medioihin. Jos julkaisu ei näy, katso se täällä.

Eivät asianmukaisesti varoittaneet tuotteen olevan kuuma

Oikeuden mukaan McDonald's tai franchising-yrityksen omistaja Upchurch Foods eivät olleet asianmukaisesti varoittaneet tuotteen olevan kuuma. McDonald'sia ei kuitenkaan pidetty syyllisenä tapaukseen.

Korvaukset tulivat muun muassa kivusta ja särystä sekä vammoista. Perhe vaati alun perin 15 miljoonaa, mutta Holmes on päätökseen tyytyväinen, kertoo NCB Miami.

– Olen onnellinen, että Olivian ääni kuultiin, ja että oikeus päätyi oikeudenmukaiseen päätökseen. Olen siitä iloinen, hän kommentoi. 

Muistutti "kuuman kahvin oikeusjuttua"

Tapaus muistutti monia 1990-luvun oikeusjutusta, jossa McDonald'sista ostettu kahvi kaatui Stella Liebeckin, 79, syliin. Hän oli vuonna 1992 ajanut lapsenlapsensa kanssa pikaruokalaan ja ostanut kahvin mukaan. Parkkipaikalla pelkääjänpaikalla istunut Liebeck avasi ostamansa noutokahvin kannen kaataakseen kerman ja sokerin sisään.

Kahvikupin koko sisältö kumoutui vahingossa Liebeckin syliin, ja hän sai kolmannen asteen palovammoja, jotka vaativat muun muassa useiden päivien sairaalahoitoa ja ihosiirteitä. Kahvi oli noin 90-asteista. 

Liebeck olisi sopinut jutun 20 000 dollarin korvauksilla, mutta McDonald's ei halunnut maksaa summaa. Nainen voitti lopulta oikeusjutun ja tuomari myönsi hänelle alun perin miljoonakorvaukset. Korvauksen todellinen summa kuitenkin neuvoteltiin myöhemmin yksityisesti, eikä se ole tiedossa.

Katso myös: Oletko huomannut tämän yksityiskohdan McDonald'sin nugeteissa?

Oletko huomannut tämän yksityiskohdan McDonald'sin nugeteissa? 0:31
Oletko huomannut Mäkkärin nugettien eri muodot?

Lue myös:

    Uusimmat