4-kuukautinen Nooa on Suomen hurmaavin taksitarkastaja

Taksiliitossa työskentelevä Nooa-koira osallistuu muun muassa liikenneturvallisuusasioiden ja taksien tarkastuksiin.

Labradorinnoutaja Nooa tuli Taksiliiton kesätyöntekijäksi alun perin liiton lakimiehen hankittuaan perheeseensä uuden jäsenen.

– Eräänä kauniina kesäpäivänä Nooa tepasteli toimistoon sisään ja voin sanoa, että (se) otti heti niin sanotusti tilan ja työyhteisön haltuunsa, Taksiliiton viestintäpäällikkö Sakari Lauriala kertoo.

Aluksi Nooa-koiran työtehtäviin kuului perehtymien Taksiliiton asiantuntijarooliin, yrittäjien edunvalvontaan ja liiton kotimaisille taksiyrittäjille tarjoamiin palveluihin.

Toimistolta päästiin myös kenttätehtäviin ja Nooa pääsi tarkastamaan Lähitaksin Lontoossa aikoinaan liikennöineen London Cabby -taksin.

– Tuolloin hän keskittyi taksikuljettajan tutkinnon tarkastamiseen, ajoneuvon kuntoon ja siihen, että tällä taksilla on lupa liikennöidä luvallisesti ja laillisesti.

Kesätyöntekijän hommat sujuivat Nooalta sen verran hyvin, että siitä tehtiin Taksiliiton vakituinen työntekijä ja se onkin paikalla toimistolla päivittäin.

Kokemuksen karttuessa myös työnkuvaa on monipuolistettu ja Nooa on alkanut harjoitella liikenteessä nuuhkimista ja työskentelyä. Viime viikolla Taksiliitto halusi testata, kuinka hyvin autot antavat tietä suojatietä ylittäville lapsille Pohjois-Haagassa. Tilannetta valvomassa oli luonnollisesti Nooa.

– Seuraavaksi on suunnitelmissa, että lähdetään johonkin tai joihinkin maakuntiin tarkastamaan maakuntataksien toimintaa ja taksiasemia. Mahdollisesti mennään jossain vaiheessa nuuhkimaan myös esimerkiksi Helsingin seudulla Rautatientorin ja Elielinaukion tolppien takseja.

Lue myös:

    Uusimmat