Mainos

4 asiaa, jotka vain äidin kosketus voi parantaa

Äidin kosketus on verraton parantaja.

Äidin kosketuksen on todettu olevan tärkeä osa lapsen kehitystä. Fyysinen kosketus ei ainoastaan vaikuta lapsen emotionaaliseen kehitykseen, vaan myös fyysiseen.

Vauvalle äidin kosketus on merkki turvallisuudesta ja rakkaudesta, mitä mikään ei voi korvata.

Äidin kosketuksella on suuri vaikutus. Hellä kosketus auttaa ainakin näissä tilanteissa:

1. Unettomat yöt

Pienet vauvat eivät välttämättä osaa nukahtaa itsekseen herättyään kesken unien. Tällöin äiti voikin rauhoittaa lapsen uneen hellällä kosketuksella ja keinutuksella. Myös sydämen sykkeen kuuntelu rauhoittaa lasta.

2. Uudet, pelottavat tilanteet

Aivan pienille vauvoille kylpeminen voi olla pelottavaa, sillä tilanne on uusi. Näissä tilanteissa onkin tärkeää, että pienokaiselle jää niistä turvallinen olo. Tästä syystä vanhemman kosketus on ehdoton apu. Käytä hetkiin aikaa, hellyyttä ja huomaavaisuutta.

3. Epämukava olo

Esimerkiksi hikoilu lämpimällä säällä tai liian paksuissa vaatteissa voi helposti aiheuttaa lapselle inhottavaa ihottumaa. Muista siis ehkäistä herkästi ärsyyntyvä iho vauvatalkilla tai hengittävillä vaatteilla.

4. Painajaisunet

Pieni lapsi ei osaa vielä ilmaista tunteitaan kovin selkeästi. Itku kuitenkin voi viestiä pelosta ja turvattomuudesta. Tällöin mikään ei rauhoita lasta niin kuin lämmin syli. Halaus viestittää lapselle turvaa. Myös äidin sydämen syke on rauhoittavaa vauvalle.

Video: Suomalaislapset kertovat, mihin kaikkeen muuhunkin äitiä tarvitaan.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.