4 asiaa, joita et pelännyt ennen kuin sait lapsia: "Ajattelin jatkuvasti, että joku yrittää napata heidät"

Kolmen lapsen äiti listasi neljä asiaa, joita ei pelännyt ennen kuin sai lapsia!

Mitä sinä pelkäsit, ennen kuin sait lapsia – ja entä sen jälkeen? Kolmen lapsen äiti Katie Bingham-Smithin pelot muuttuivat lasten saamisen jälkeen. Nainen kertoo Scarymommy-sivustolla, miten hän ei kestänyt jättää vastasyntynyttä esikoistaan ystävänsä koirien lähelle, vaikka koirat eivät tehneet lapselle mitään. Vierailu ystävän luona päättyi kyyneliin. Kotimatkalla Bingham-Smith tajusi, että äitiys on todella muuttanut häntä.

– Olin hypertietoinen kaikesta ja kaikista, jotka tulivat lähelle lastani; tunsin kuin olisimme ainoat kaksi ihmistä maailmassa, ja kaikki muut olivat tunkeilijoita, Bingham-Smith kuvaa.

Bingham-Smith listasi neljä asiaa, joita ei pelännyt ennen kuin sai lapsia

– Tiedän, että nämä pelot ovat melko yleisiä. Olen jutellut muille äideille, jotka jakavat suurimman osan niistä. Tiedän, että pelkoja ruokkii suuri vastuu, joka lasten huoltamisesta syntyy.

Näitä asioita et pelkää, ennen kuin olet vanhempi

1. Väkijoukossa oleminen

Bingham-Smith pelkäsi väkijoukkoja riippumatta siitä, oliko hänellä mukanaan yksi vai kolme lasta.

– En voinut keskittyä mihinkään muuhun kuin lasten laskemiseen muutaman sekunnin välein varmistaakseni, että he ovat kaikki paikalla, Bingham-Smith kuvaa.

– Ajattelin jatkuvasti, että joku yrittää napata heidät, tai yksi heistä katoaa, jos en keskity heihin jok'ikinen sekunti.

Jos perheellä oli mukanaan vaunut, Bingham-Smith tarkisti jatkuvasti niiden kuntoa. Hän myös etsi usein lähintä varauloskäyntiä katseellaan – vain varmuuden vuoksi.

2. Tuntemattomissa paikoissa ajaminen

Ajomatkat saivat Bingham-Smithin menettämään yöunensa. Vaikka käytössä olisi ollut GPS-laite, hän ei voinut rentoutua.

– Pelkäsin niin kovasti, että eksyisin tai jäisin yksin johonkin, että kun aloitin matkan, minulla oli vaikeuksia niellä ja sydämeni hakkasi. En tiennyt yhtään, mitä minulle tapahtui.

Ennen lasten saamista Bingham-Smith olisi voinut omien sanojensa mukaan ajaa "Timbuktuun" ilman huolen häivää.

3. Lapsista erossa oleminen

Bingham-Smith tunsi sisimmässään, että on ainoa ihminen, joka kykenee suojelemaan lapsia.

– Vaikka kaipasin epätoivoisesti taukoa, minun oli vaikeaa päästää irti kontrollista ja jättää lapset hoitajan tai perheenjäsenen luo, hän kuvaa.

4. Kuolema

– En koskaan ajatellut kuolemaa, tai mitä tapahtuisi, jos kuolisin, ennen kuin minusta tuli äiti, Bingham-Smith kertoo.

Lasten saaminen kuitenkin muutti kaiken: nyt Bingham-Smith miettii usein, mitä hänen perheelleen tapahtuu, jos hän itse menehtyy.

Nainen haluaa muistuttaa muita äitejä siitä, etteivät he ole yksin pelkojensa kanssa. Bingham-Smithin oma kauhu alkoi hellittää, kun lapset kasvoivat; hän alkoi tehdä asioita, jotka häntä pelottivat, ja antoi myös lastensa ottaa riskejä.

– Se oli rankkaa, mutta aloin rentoutua hieman enemmän jokaisella kerralla. Rehellisesti toivon, etten olisi odottanut niin kauaa, koska jäin paitsi joistakin upeista kokemuksista.


***

0:55

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja

    MTV Oy on osa Teliaa. Yrityskaupan myötä olemme päivittäneet tietosuojasivustomme ja tietosuojakäytännöt. Päivitetyt tietosuojakäytännöt astuvat voimaan 15.4.2020. Lue lisätietoja tästä.