500-600 g silakkafileitä
½ tl suolaa
valkopippuria
väliin: tilli- tai ruohosipulisilppua, 1-2 prk maustettua tuorejuustoa tai vastaavaa
(pinnalle: ruisjauhoja)
1. Peitä työlauta voi- tai leivinpaperilla ja lado silakkafileet (2 samankokoista pariksi vierekkäin) sen päälle nahkapuoli alaspäin.
2. Mausta suolalla ja valkopippurilla.
3. Levitä joka toiselle fileelle tuorejuustoa ja halutessasi myös tilli- tai ruohosipulisilppua, myös pakastettu tai kuivattu sopii. Nosta päälle "kaverifileet" ja paina kevyesti.
4. Voit paistaa ruisjauhoissa käännellyt pihvit halutessasi pannulla voissa, mutta varsinkin isompi määrä kypsyy helpommin ja käryttömämmin uunissa.
5. Nosta pihvit sellaisenaan leivinpaperin päälle tai sihtaa ensin leivinpaperille ja lopuksi silakkafileiden päälle vähän ruisjauhoja siivilän läpi. Kypsennä 225-250 asteessa n. 10 minuuttia.
Tarjoa lisukkeeksi perunalunta, porkkanakiehkuroita ja ruisleipää. Ylijääneet silakkapihvit maistuvat herkulliselta kylmänä voileivän päällä.
Energia: 0,82 MJ / 200 kcal
Prot. 18 g, hh 3 g, ra. 11 g
Vihje: silakkapihvien väliin sopii:
- kuulloteteu silputtu sipuli tai sienet tai niiden sekoitus
- silputtu kuullotettu purjo ja rosepippuri - mätitahna (Kallen kaviaari) - hienoksi hakattu kovaksi keitetty muna+yrttejä - sinappi tai piparjuuritahna sellaisenaan tai esim. pehmeällä sulatejuustolla pyöristettynä - juustoraaste- pinaatti tai rucola+fetamurut
