4.2.2003 Silakkapihvit uunissa, porkkanakiehkurat ja perunalumi

500-600 g silakkafileitä
½ tl suolaa
valkopippuria

väliin: tilli- tai ruohosipulisilppua, 1-2 prk maustettua tuorejuustoa tai vastaavaa

(pinnalle: ruisjauhoja)
1. Peitä työlauta voi- tai leivinpaperilla ja lado silakkafileet (2 samankokoista pariksi vierekkäin) sen päälle nahkapuoli alaspäin.
2. Mausta suolalla ja valkopippurilla.
3. Levitä joka toiselle fileelle tuorejuustoa ja halutessasi myös tilli- tai ruohosipulisilppua, myös pakastettu tai kuivattu sopii. Nosta päälle "kaverifileet" ja paina kevyesti.
4. Voit paistaa ruisjauhoissa käännellyt pihvit halutessasi pannulla voissa, mutta varsinkin isompi määrä kypsyy helpommin ja käryttömämmin uunissa.
5. Nosta pihvit sellaisenaan leivinpaperin päälle tai sihtaa ensin leivinpaperille ja lopuksi silakkafileiden päälle vähän ruisjauhoja siivilän läpi. Kypsennä 225-250 asteessa n. 10 minuuttia.

Tarjoa lisukkeeksi perunalunta, porkkanakiehkuroita ja ruisleipää. Ylijääneet silakkapihvit maistuvat herkulliselta kylmänä voileivän päällä.

Energia: 0,82 MJ / 200 kcal
Prot. 18 g, hh 3 g, ra. 11 g

Vihje: silakkapihvien väliin sopii:
- kuulloteteu silputtu sipuli tai sienet tai niiden sekoitus
- silputtu kuullotettu purjo ja rosepippuri
- mätitahna (Kallen kaviaari)
- hienoksi hakattu kovaksi keitetty muna+yrttejä
- sinappi tai piparjuuritahna sellaisenaan tai esim. pehmeällä sulatejuustolla pyöristettynä
- juustoraaste
- pinaatti tai rucola+fetamurut

Porkkanakiehkurat

n.400 g isoja porkkanoita
tilkka öljyä tai nokare voita
3-4 rkl sitruunamehua
ripaus sokeria
ripaus suolaa

1. Kuori porkkanat ja jatka sen jälkeen kuorimaveitsellä vetämällä porkkanasta pitkiä litteitä kiehkuroita.
2. Laita kasariin rasva, porkkanakiehkurat ja sitruunamehu sekä sokeri. Sekoittele ja anna porkkanoiden kypsyä muutama minuutti. Mausta lopuksi suolaripauksella.

Energia: 0,33 MJ / 80 kcal
Prot. 1 g, hh 6 g, ra. 4 g

Perunalumi

2-3 jauhoista perunaa/ruokailija

1. Kuori perunat ja höyrytä tai keitä ne puolikkaina tai lohkottuina kypsiksi. Kaada vesi pois ja anna perunoiden kuivahtaa kattilassa.
2. Nosta sopiva määrä perunalohkoja pusertimeen ja puserra perunat lämpimälle vadille juuri ennen tarjoilua. Perunan kaveriksi voit keittää myös porkkanaa, palsternakkaa lanttua jne ja pusertaa ne samalla lailla.


(silakkapihvit, 150g + porkkanakiehkurat, 80g + perunalumi, 150g)
Energia: 2 MJ / 485 kcal
Prot. 30 g, hh 33 g, ra. 20 g

- Toim. Kati Nappa



Laskelmat on tehty käyttäen Aivo Finland Oy:n ravintolaskentaohjelmia.

Lue myös:

    Uusimmat